Barcelona invertirà 2,17 milions de la taxa turística a "millorar i rehabilitar" espais de Ciutat Vella i Gràcia

L'Ajuntament reivindica el cent per cent de la gestió de l'impost i es mostra "optimista" per arribar a acords amb la Generalitat

L' Ajuntament de Barcelona invertirà a partir de l'octubre 2,17 milions d'euros, provinents de la taxa turística, a "millorar i rehabilitar" espais de Ciutat Vella i Gràcia. D'aquesta manera es vol "compensar el territori pel desgast que pateix per l'ús intensiu del turisme" i alhora configurar un espai "més atractiu" també de cara als visitants" de la ciutat, ha assegurat el regidor d'Empresa i Turisme, Agustí Colom.

S'actuarà, doncs, a la plaça Catalunya, al passeig Joan de Borbó, a la plaça Reial, als carrers Carders i Raval Nord, i també a la plaça del Diamant i al conjunt de la Font Màgica de Montjuïc, amb actuacions, per exemple, de pavimentació i reordenació del mobiliari urbà. Colom ha tornat a reivindicar el cent per cent de la taxa turística i s'ha mostrat "optimista" per consensuar "avenços importants" amb la Generalitat, dos dies després que es constituís el grup de treball entre les dues institucions.

En concret, s'invertiran 2.176.697 euros, que es repartiran per Ciutat Vella, Gràcia i Sants-Montjuïc. Per exemple, es vol millorar el tram de vorera del passeig Joan de Borbó, entre els carres Doctor Aiguader i Maquinista, per facilitar el trànsit de vianants per la vorera i crear una zona més "segura". També es vol treballar per fer "accessibles" passos de vianants del perímetre del Raval, el Gòtic, i Santa Caterina i la Ribera.

Colom es mostra "optimista" per arribar a acords la Generalitat

També es manté el projecte per a la recuperació arquitectònica de les voltes del districte: ja se n'han restaurat dotze al voltant del Born i ara s'afrontarà la millora d'onze més als carrers Bòria, Carders, Portal Nou, Arc de Sant Onofre, Picalquers, Riera Baixa, Hospital i Sant Rafael, i també a la plaça de la Llana. A la plaça Catalunya, per exemple, es reordenaran parades de bus i cabines per "facilitar i fer més segur" el trànsit de vianants entre l'avinguda del Portal de l'Àngel i la Rambla. A Gràcia, es millorarà l'accessibilitat al refugi antiaeri de la plaça del Diamant amb la instal·lació d'elements informatius adaptats a persones amb discapacitat visual. També s'instal·laran leds de colors a la cascada 1 de Maria Cristina, a les escales inferiors de la Font Màgica. Podeu consultar totes les actuacions aquí.

Colom ha explicat que, amb aquests 2,17 milions, la xifra total d'inversió provinent de la taxa turística s'elevarà aquest any als 5,77. I en aquest context el regidor ha tornat a reclamar que la ciutat pugui gestionar tot l'impost i no només el 33% de la recaptació de Barcelona. Colom s'ha mostrat "optimista" per fixar amb el Govern "avenços importants" per a Barcelona. La capital catalana recull 22,2 milions dels 43,5 que recapta Catalunya. I dels 22,2, Barcelona en rep com a retorn 7,5. El 2015, i per una aportació extraordinària, s'hi van sumar 2 milions.