TRANSPARÈNCIA
Societat 14/03/2018

Barcelona ja té els guardians de l’ètica municipal

L'Ajuntament busca relleu per a tres membres del Consell Assessor per a la Transparència

M.o.
2 min
Imatge d’arxiu d’un ple extraordinari.

BarcelonaBarcelona ja ha tancat el seu particular càsting per escollir les cinc persones que donaran cos al comitè d’ètica. El consistori va celebrar, la setmana passada, una comissió per escoltar els currículums i les respostes que els set aspirants donaven als partits de l’oposició i als membres del Consell Assessor per a la Transparència, que els van preguntar, per exemple, per les seves vinculacions polítiques. Finalment, l’aspirant que quedarà com a suplent és el que proposava el PP, el notari Antoni Bosch. El govern, al seu torn, renunciarà a una de les dues candidatures que impulsava, la de Begoña Román, perquè el PDECat tingui l’opció de presentar un candidat alternatiu a Dolors Feliu si es confirma que el seu càrrec com a directora general de Serveis Consultius de la Generalitat és incompatible amb el nomenament.

El mètode que es va utilitzar per aquesta selecció, el del 'hearig', es vol fer servir en el futur per a contractacions d'alts càrrecs. "La prova pilot ha sortit bé i comencem a estudiar com aplicar aquestes seleccions en un futur", assegura el tinent d'alcalde de l'àrea de Transparència, Jaume Asens.

L’Ajuntament, d’altra banda, també busca relleu per a tres membres del Consell Assessor per a la Transparència que han renunciat al seu lloc. Són Itziar González, que ara se centra en el projecte de la Rambla; Simona Levi, que va acotar la seva participació a donar impuls a la bústia ètica, i Josep Ramoneda, que no ho pot mantenir per agenda. Un dels noms que hi ha sobre la taula és el d’Arcadi Oliveres.

Si els 'hearings' passen a ser un mecanisme habitual a l'Ajuntament, creixerà el paper d'aquest Consell, que actua com a jurat. Passarà, d'aquesta manera, a assumir més tasques de les purament consultives.

stats