CIUTATS
Societat 01/12/2010

Barcelona servirà de laboratori per comprovar si la reforma del Codi Penal és efectiva

El 24 de desembre entra en vigor la reforma del Codi Penal, que entre d'altres modificacions inclou com a delicte la multireincidència. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, han acordat aquest dimecres en una trobada a la seu del Ministeri que a Barcelona s'analitzaran els efectes de la modificació del Codi Penal per veure'n l'efectivitat

Acn
1 min

MadridL'alcalde ha explicat que a Barcelona s'està treballant en aquest sentit i s'ha demanat la cooperació del Ministeri de Justícia per veure "l'aplicació real i concreta" de la modificació. "Hi ha implicats els cossos policials, la fiscalia i els jutges", per tant, a Barcelona es podran "avaluar els efectes" del nou Codi.

Ministeri i Ajuntament han acordat veure l'efecte real de la modificació del Codi Penal a la ciutat de Barcelona. L'Ajuntament ja hi treballa amb la "implicació dels cossos policials, fiscalia i jutges" i, per tant, a Barcelona es podran "avaluar els efectes" del nou Codi.

Un segon tema és que el Ministeri ja prepara lleis per poder establir la Llei de planta i demarcació. La modificació s'ha de portar als jutjats d'instància i més endavant al que serien els jutjats de proximitat o de base, un principi que des de Barcelona es veu amb "molt bons ulls". Per això a Barcelona s'ha creat un grup d'experts, perquè "una justícia de proximitat és una magnífica notícia per tenir més i millor servei de justícia".

stats