Barcelona oferirà transport públic gratis a canvi del cotxe vell contaminant

Els propietaris de vehicles que se sumin a aquesta iniciativa rebran la targeta verda, un nou títol de transport, segons avança 'La Vanguardia'

L' Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) oferirà als propietaris dels vehicles més contaminants la possibilitat de viatjar durant 3 anys de manera gratuïta amb transport públic a canvi de desfer-se del seu cotxe i convertir-lo en ferralla.

Aquesta proposta, que es posaria en marxa a partir de l'any que ve, la  va avançar diumenge 'La Vanguardia' i va ser confirmada pel vicepresident de transport i mobilitat de l'AMB, Antoni Poveda, en declaracions a TV3.

Els propietaris de vehicles que se sumin a aquesta iniciativa, amb la qual es pretén combatre l'alta contaminació atmosfèrica de la ciutat, rebran la targeta verda, un nou títol de transport associat a un DNI que permet usar els diferents mitjans de transport públics.

En principi, els cotxes que podrien ser objecte d'aquest programa són els dièsel fabricats abans del 2006 o de gasolina de més de 20 anys.

A més d'enviar el cotxe al desballestament, el propietari haurà de comprometre's a no comprar cap altre vehicle.

Més continguts de