Barcelona no cedirà el castell de Montjuïc el 19 de juliol per a una missa per la Guerra Civil

Colau ha decidit no autoritzar-ne l'ús perquè "contravé la llei de memòria històrica"

L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha negat el permís per a la celebració al castell de Montjuïc d'una missa pels difunts de la Guerra Civil el pròxim 19 de juliol, aniversari de l'aixecament militar a la capital catalana. En un comunicat, el consistori explica que l'associació Amics del Castell volia fer una celebració religiosa en homenatge als difunts de la Guerra Civil espanyola diumenge que ve, 19 de juliol, en concret al fossar de Santa Helena del castell.

L'Ajuntament ha decidit no autoritzar aquest ús "per contravenir la llei de memòria històrica", que estableix que les administracions públiques no poden realitzar mencions commemoratives de l'aixecament militar i de la repressió de la dictadura.

També explica que el consistori ha ofert a aquesta associació la possibilitat de celebrar la litúrgia en un altre espai públic municipal i en una data que no coincideixi amb l'aniversari de l'aixecament militar a la ciutat, per no contravenir la llei. A més, en la nota s'assenyala que "el castell de Montjuïc és un equipament públic, obert a tots, on es duen a terme activitats culturals", i que l'Ajuntament no el considera "un espai adequat on celebrar aquests actes religiosos".

Més continguts de