Societat 30/07/2012

Barcelona renova el seu pla d'immigració sense el PP i sense pressupost assignat

El 2008 es va acordar per unanimitat i amb una inversió prevista de 57 milions d'euros

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaEls grups municipals de CiU, PSC, ICV-EUiA i UxB a l'Ajuntament de Barcelona han signat aquest dilluns el nou Pla d'Immigració 2012-2015, que renova el que es va aprovar l'any 2008. Llavors, el pacte es va acordar per unanimitat i va comptar amb una inversió prevista de 57 milions d'euros. Aquesta vegada, en canvi, s'ha signat sense el PP i no té cap pressupost assignat.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat en l'acte de presentació que el grup municipal del PP ha treballat en l'elaboració del pla i estarà present en el grup de treball. Tot i això, Trias ha alertat que la immigració "és un tema sensible que pot portar a fractures importants" i ha criticat l'absència del PP perquè "aquest pacte és un primer lloc on discutir".

Pel que fa a l'assignació pressupostària, Trias ha argumentat que aquest nou pla "recull accions transversals" i ha assegurat que el fet de deixar d'assignar-hi un pressupost "no es fa per qüestions econòmiques" i que "probablement gastarem més i tot".

stats