Barcelona posarà llums de Nadal simbòlics a Urquinaona en senyal de "concòrdia"

Collboni ha anunciat la decisió durant la gala dels Premis Comerç de la ciutat

Els llums de Nadal arribaran a la plaça Urquinaona de Barcelona. Seran llums simbòlics per expressar la "voluntat de la ciutat de reeixir com a ciutat de pau i de concòrdia", segons ha anunciat aquest vespre el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, durant la gala dels Premis Comerç de Barcelona. La decisió arriba just la setmana després de les càrregues policials i els disturbis que van tenir com a epicentre Urquinaona, durant l'onada de protestes ciutadanes per la condemna als líders independentistes.

Collboni ha dit que l'Ajuntament finançarà els llums en aquesta plaça, un anunci que arriba pocs dies després que el consistori decidís il·luminar també la Via Laietana aquest any.

L'acte dels Premis Comerç ha sigut un reconeixement al sector. "Els comerços d'aquesta ciutat ajuden a fer el més difícil, teixir comunitat, preocupar-nos pels veïns, cuidar-nos", ha dit l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. "En moments especialment difícils com els que vivim és quan es valora més tenir un teixit comercial ric, distribuït entre tots els barris. En moments d'angoixa i incertesa, tenir el teixit de proximitat que té Barcelona és el que ens permet ser resilients i afrontar qualsevol repte", ha assegurat durant la intervenció.

Els guardons han reconegut iniciatives col·lectives com la de l'Associació Professional del Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni, iniciatives individuals com la de la Cansaladeria Francesc Miravitlles al Mercat del Besòs per dinamitzar-lo, i trajectòries d'èxit al sector com la del cansalader Josep Escofet. S'han guardonat iniciatives innovadores com la de Panes Creativos i d'altres que destaquen per la sostenibilitat com Back to Eco, un establiment de l'Eixample que transforma texans vells en nous articles i accessoris tèxtils.