Societat 16/07/2012

Barcelona crearà una base de dades per prevenir les ocupacions il·legals d'immobles

El consistori també ha anunciat millores en els mecanismes d'informació als serveis socials

Efe
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona crearà una base de dades única i de gestió descentralitzada sobre ocupacions il·legals d'immobles amb l'objectiu de prevenir-les, segons ha anunciat el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn. El consistori, a més, millorarà els mecanismes d'informació a l'Institut Municipal de Serveis Socials per avisar de la presència d'ocupacions il·legals múltiples, amb vista a posar en marxa, amb caràcter immediat, les mesures socials i d'atenció pertinents.

Joaquim Forn ha presentat aquest dilluns a la comissió de seguretat i mobilitat el pla de prevenció de les ocupacions il·legals d'immobles que ha elaborat el govern municipal.

El pla dóna prioritat a la prevenció, posant èmfasi en la seguretat, i l'aspecte més social de les ocupacions, atesa la situació de greu crisi. El govern municipal pretén millorar la informació, oferir assistència jurídica, intervenir les activitats problemàtiques i gestionar l'ocupació social.

El nou pla es basa en la creació d'una base de dades única sobre les ocupacions il·legals a la ciutat, el reforç de l'assessorament als propietaris, amb especial atenció en aquelles ocupacions que generen problemes de convivència i mesures d'ajuda per minimitzar el risc d'ocupacions.

En aquest sentit, el pla preveu més atenció respecte a les ocupacions que suposen el desenvolupament d'activitats econòmiques sense llicència ni controls sanitaris perquè generen tensions en la convivència dels barris. Així, quan es detecti el desenvolupament d'activitats lucratives en aquestes ocupacions, els serveis municipals procediran a l'ordre de suspensió de l'activitat i precinte dels aparells o instal·lacions.

El pla també preveu reforçar l'assessorament, ajuda i informació jurídica als propietaris d'habitatges ocupats il·legalment i l'atenció als veïns de l'entorn immediat afectats. En la mateixa comissió s'ha rebutjat la proposta del grup popular de tornar a estudiar que les motos i els ciclomotors circulin pel carril bus tenint en compte els canvis que comportarà la posada en marxa de la nova xarxa ortogonal a la tardor, amb el vot en contra de la resta dels grups.

També s'ha presentat el pla de foment de la bicicleta, que ha elaborat el govern municipal i les actuacions del qual a la xarxa de carrils bici han estat ben acollides per l'oposició.

No així la intenció de modificar l'ordenança de circulació per prohibir circular per les voreres les bicicletes, amb l'excepció de les que tinguin una senyalització que ho permeti. PSC, ICV-EUiA i UP han coincidit que encara no ha arribat el moment de modificar l'ordenança i que n'hi ha prou fent complir les limitacions que estableix en aquest aspecte.

stats