Societat 22/02/2012

Barcelona preveu una inversió de 1.909 milions fins al 2015

L'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, ha presentat avui les bases per a la formulació del Pla d'Actuació Municipal, el full de ruta per als propers 4 anys

Efe
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona preveu invertir un total de 1.909 milions en aquest mandat i destinar a estalvi 15 euros de cada cent que ingressi fins al 2015, segons el document de bases per a la formulació del Programa d'Actuació Municipal (PAM) que avui ha presentat l'alcalde, Xavier Trias.

La comissió de govern municipal ha aprovat avui el document i l'ha fet arribar als partits de l'oposició per obrir un procés participatiu, també amb la ciutadania, per consensuar les principals prioritats de la ciutat d'aquí a l'any 2015 amb el compromís de la inversió i d'arribar a partir de l'any vinent al dèficit zero.

El procés de participació ciutadana per opinar i aportar suggeriments al PAM s'obrirà el pròxim 8 de març i s'allargarà fins al 3 de maig i podrà fer-se mitjançant telèfon (900 226 226), en línia (web i xarxes socials) o presencialment en els consells de barri i altres entitats municipals.

El consistori ha previst gastar-se 385.000 euros en la campanya de comunicació del procés participatiu, que segons que ha explicat el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, costa una quarta part dels 1,5 milions que es va gastar l'anterior equip de govern amb la mateixa finalitat. Trias ha explicat que la proposta vol "definir el full de ruta" dels pròxims anys i que desitja que es faci en col·laboració amb la ciutadania i amb els partits. "Sabem que no tenim la majoria, així que a més d'obrir-nos a la ciutadania ens hem d'obrir als altres partits", ha dit Trias.

El document basa la seva estratègia per als pròxims anys en "el lideratge de la ciutat com a capital del sud d'Europa i del Mediterrani, proximitat amb el barri com a unitat d'acció i eficiència dels serveis públics", ha destacat l'alcalde.

Sobre els 1.909 milions d'euros que l'Ajuntament preveu invertir en aquest mandat, Trias ha assenyalat que es tracta d'una xifra "que no és absurda, que és real" i que la seva prioritat és la reactivació econòmica i l'atenció a les persones.

La tinenta d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens, ha detallat que es tracta d'unes previsions "ambicioses però possibles" i ha explicat que en el mes d'abril el consistori presentarà el detall de les inversions per a tot el mandat. "Amb una previsió d'ingressos i despeses realista", Recasens ha explicat que l'objectiu financer del PAM és "disposar d'un nivell d'estalvi brut del 15 % en el conjunt del període, per poder finançar les inversions necessàries per al desenvolupament de la ciutat" i aconseguir el dèficit zero a partir del 2013.

Recasens també s'ha compromès a mantenir estabilitzat el nivell d'endeutament per sota del 60 % dels ingressos corrents, és a dir, que el que deu l'Ajuntament no superi el 60 % del que ingressa amb la seva activitat ordinària.

Les bases per a la formulació del PAM "són un punt de partida", segons Joaquim Forn, que ha explicat que el document planteja 7 grups d'objectius, 40 objectius de ciutat, 140 objectius estratègics i 219 propostes d'iniciatives

stats