Ciutats
Societat 22/03/2011

Barcelona vol prohibir la circulació de vehicles vells i contaminants

Amb l'objectiu de reduir la contaminació de l'aire, Barcelona instarà a l'Estat a modificar els criteris que es valoren en la ITV per evitar que els cotxes més contaminants, com ara els de més de deu anys, puguin circular per la ciutat

Maria Ortega
1 min

BARCELONAL'Ajuntament de Barcelona vol prohibir la circulació d'aquells cotxes que emeten nivells excessius de diòxids de nitrogen i de partícules PM10, una restricció que afectaria, per exemple, la majoria de vehicles de més de deu anys. Barcelona aposta, d'aquesta manera, per renovar la flota de vehicles com a mesura per reduir els nivells de contaminació i així ho ha inclòs com un dels punts del Pla d'energia, canvi climàtic i qualitat de l'aire de Barcelona, que el el ple de l'Ajuntament ha d'aprovar divendres. Un cop aprovat, la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, instarà l'Estat i la Generalitat perquè facilitin el camí a aquesta mesura. D'una banda, incloent el control d'emissions com a criteri bàsic per passar la ITV i, de l'altra, impulsant un Pla Renove que faciliti la substitució dels vehicles vells.

D'altra banda, en una primera fase de sensibilització es col·locaran als carrers una mena de radars ambientals que serviran per detectar aquells cotxes amb uns nivells d'emissió excessius i avisar per carta als conductors perquè prenguin mesures. En un estudi previ, l'Ajuntament ha calculat que aquesta mesura afecta un 3% del conjunt de cotxes i que suposa un guany de l'11,9% de reducció d'emissions. El pla, a més, inclou 107 projectes més, com ara electrificar el Port de Barcelona per poder subministrar energia elèctrica als vaixells que estan atracats i reduir les emissions dels motors auxiliars.

stats