Publicitat
Publicitat

Barcelona ja té els projectes guanyadors per obrir les 16 portes a Collserola

L'Ajuntament encara no ha concretat el pressupost de la transformació ni els treballs que es duran a terme en aquest mandat

Aquest divendres s'han conegut els 22 equips que han estat seleccionats per donar forma a les 16 portes de Collserola, un dels projectes urbanístics estrella del nou equip d'Hàbitat Urbà de Barcelona. De les 122 propostes finalistes se n'han triat 22 i s'han fet 21 mencions més a iniciatives que també es tindran en compte a l'hora de planificar aquest canvi urbanístic. L'objectiu del projecte, com ha explicat el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, és "fer baixar el parc a la ciutat" i millorar, per tant, la relació entre Barcelona i Collserola.

El tinent d'alcalde, però, no ha concretat avui el pressupost que s'invertirà durant aquest mandat a les 16 portes ni tampoc el cost estimat del conjunt del projecte, que es preveu fer en 20 anys. El que sí que ha assegurat és que es començarà a treballar en les 16 portes alhora i que la transformació ja serà visible aquest mandat. Queda pendent, en qualsevol cas, definir quines parts de les iniciatives guanyadores tiraran finalment endavant i quin serà el calendari d'actuació.

Algunes de les propostes inclouen grans transformacions, com ara cobrir algun tram de la ronda de Dalt o construir grans ponts –coberts de jardí– que salvin les carreteres que separen ciutat i parc. A partir del setembre, es començaran a concretar els treballs i el calendari a seguir.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de