Societat 05/10/2011

Barcelona protegeix el mobiliari urbà amb un producte antivandalisme

L'Ajuntament calcula que el cost anual de netejar pintades i retirar adhesius en aquests elements és de 4,5 milions d'euros

Maria Ortega
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona pintarà, abans que acabi l'any, fins a 28.000 elements del mobiliari urbà amb un nou producte antiadherent i antigrafiti que dificulta que s'hi puguin fer pintades i facilita la neteja. Segons el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, el consistori destina anualment 4,5 milions d'euros a netejar i arrencar adhesius de semàfors, fanals suports de senyals o d'altres elements i per això ara es treballa en una línia més preventiva per evitar el vandalisme. Fins ara s'havien aplicat tècniques com la pintura rugosa, però amb aquest nou producte s'aconsegueix, segons els tècnics municipals, dificultar l'adherència d'adhesius i pintades i, també, la corrosió dels orins, al mateix temps, que es faciliten les tasques de neteja -sense necessitat de dissolvents-.

Fins al moment, ja s'han pintat 26.670 elements i l'Ajuntament calcula que el conjunt de l'operació, que culminarà abans que acabi l'any, tindrà un cost de 4,5 milions d'euros, però que es mantindrà durant "uns quants exercicis", cosa que permetrà estalviar en la partida de reparacions. Segons Puigdollers, però, "l'actuació ha d'anar acompanyada d'una conscienciació de la ciutadania, perquè en temps de crisi no podem assumir aquest volum de despesa per netejar coses que no s'haurien d'embrutar".

stats