Societat 02/02/2012

Barcelona dóna allotjament a 103 sensesostre la primera nit de l'episodi de fred i neu

L'Ajuntament ha activat, aquest matí, la fase d'emergència 1 del pla de neu i gel després que la neu comencés a agafar als barris de muntanya

M.o.
1 min

BarcelonaDurant la primera nit en alerta pel fred i la neu, els equips d'emergències socials de Barcelona, en el marc de l'operació fred, han atès 209 persones que es trobaven al carrer, 103 de les quals han acceptat ser allotjades en equipaments municipals. Durant el dia, s'han habilitat 30 places per acollir sensesostre i, si hi ha més demanda, la previsió és obrir algun pavelló per poder atendre els col·lectius més vulnerables.

L'Ajuntament de Barcelona ha passat aquest matí a fase 1 d'emergència elp la d'emergència municipal per gel i neu, després que la neu comencés a agafar als barris de muntanya, i no descarta elevar-lo a fase 2 si la neu es generalitza al conjunt de barris. El primer tinent d'alcalde de la ciutat, Joaquim Forn, ja ha recomanat als pares d'alumnes d'escoles situades al nord de la ciutat que els recullin entre les dotze i les tres del migdia, perquè les previsions indiquen una intensificació de la nevada a partir de les quatre de la tarda. Aquesta recomanació afecta uns 40.000 alumnes de 101 escoles i 14 llars d'infants que, tot i així, no tancaran portes. L'Ajuntament no descarta ampliar la mesura a la resta de la ciutat en funció de la situació meteorològica.

El govern municipal reunit aquest matí amb els diversos serveis implicats ha acordat constituir un centre de coordinació (CECOR) per gestionar l'episodi de neu i fred de les properes hores. Després de la reunió, Forn ha insistit en la conveniència d'evitar el vehicle privat i d'optar, si és possible, pel transport públic. Ha remarcat que la Guàrdia Urbana ha cancel·lat les activitats no operatives i té més de 700 efectius mobilitzats per minimitzar les incidències relacionades amb la neu.

stats