Publicitat
Publicitat

Barcelona el 2011 batrà el rècord de visitants, amb 7,4 milions de turistes

Tot i el context de crisi, el nombre de pernoctacions a la ciutat s'incrementa un 12,5%, fins als 15,8 milions de nits d'hotel facturades

Barcelona esquiva la crisi i, aquest 2011, batrà el seu rècord històric de nombre de visitants, ja que tancarà l'any amb 7.450.000 turistes, un 4,4% més que el 2010, alhora que també incrementarà les pernoctacions en un 12,5% i millorarà la seva ocupació hotelera fins a arribar al 78,3%.

Aquestes xifres que avui ha donat a conèixer Turisme de Barcelona, l'organisme encarregat de la promoció de la ciutat, demostren que la ciutat representa "una excepció" en el context econòmic actual advers, segons ha destacat en roda de premsa el president del comitè executiu d'aquesta entitat, Joan Gaspart. Els 7,4 milions de turistes que la ciutat haurà acollit en acabar l'any suposen prop de 300.000 més que els registrats el 2010; mentre que les pernoctacions es disparen un 12,5% fins als 15,8 milions de nits d'hotel facturades.

Gaspart ha subratllat que l'ocupació hotelera creix considerablement malgrat que, en paral·lel, la capacitat d'acollida també s'haurà incrementat un 2,4%, fins a un total de 63.457 places. L'afluència més gran de turistes també ha permès un creixement dels usuaris d'equipaments culturals, que han pujat un 4,4% i han arribat als 27,8 milions, segons les previsions de Turisme de Barcelona.

Els Estats Units són el primer mercat estranger per a la capital catalana, amb un creixement del 12,2% respecte al 2010, percentatge que eleva el nombre de turistes d'aquesta nacionalitat que han visitat la ciutat en els primers deu mesos d'aquest any a 541.356, un 8,5% del total. En el rànquing de visitants per nacionalitats apareixen en segona posició els francesos, amb 502.711 turistes, el 7,93% del total; seguits dels italians (el 7,50%); dels britànics (7,21%); i dels alemanys (5,46%).Un dels col·lectius que més creix és el dels russos: un 51,2% respecte a l'any anterior. Ja ascendeixen a 112.111 turistes.

En paral·lel a aquestes dades, Turisme de Barcelona ha donat a conèixer el resultat d'una entrevista telefònica realitzada a 400 persones de la ciutat, en la qual destaca que el 94,8% creu que aquesta activitat és "més aviat beneficiosa" per a la capital catalana. Segons l'enquesta, el comerç és el sector que més se'n beneficia, seguit dels hotels.

El Consell General de Turisme de Barcelona , reunit avui, també ha donat suport a l'aposta de l'Ajuntament per mantenir-se en la carrera per albergar els Jocs Olímpics d'Hivern i s'ha mostrat favorable a la proposta de traslladar a dilluns els festius entre setmana. En relació amb el debat sobre els horaris comercials, aquest organisme ha respectat la decisió que prenguin les diferents comunitats autònomes, però demana que aquestes no critiquin la que prengui la Generalitat per a Catalunya.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de