Reobre el pop infantil del Parc de la Pegaso de Barcelona, però sense ulls

Mentre no arriba la nova peça, la resta de l'àrea de jocs ja funciona amb normalitat

L'Ajuntament de Barcelona ha reobert aquest dijous l'àrea de jocs infantils del Parc de la Pegaso que té forma de pop. L'estructura ha estat sis dies tancada al públic: des que dissabte es va precintar perquè un acte vandàlic la va malmetre fins a aquest dijous a primera hora, que ja s'hi podia tornar a jugar. Ara bé, l'animal ha aparegut sense ulls. El motiu és que els dos elements metàl·lics que representen aquesta part del pop van ser la part més afectada per l'atac del dissabte –van quedar descollats i es van haver de despenjar– i l'Ajuntament encara no els ha pogut restituir. No ha dit tampoc quan ho farà. Sí que ha explicat, però, que els infants ja poden jugar amb normalitat per la resta del pop. 

Precinten el pop infantil del Parc de la Pegaso després d'un acte vandàlic

Superfície cremant

Fonts municipals han explicat que l'empresa constructora està dissenyant uns ulls alternatius amb "nous mecanismes antivandalització" per evitar que torni a passar el mateix. Al consistori, però, se li acumula la feina en aquest parc de la Sagrera. Encara no ha corregit tampoc el fet que el sol fa que l'àrea infantil cremi durant les hores de màxima calor. Aquesta va ser una queixa que van formular els infants del barri quan el pop es va inaugurar. Ara bé, les modificacions en aquest sentit encara trigaran a arribar: el  consistori s'ha compromès a instal·lar-hi, sense data, una visera per reduir la temperatura de les rampes, i a la tardor també hi plantarà arbres que hi facin ombra. 

El pop del Parc de la Pegaso  va començar a funcionar el 9 d'agost i té un pressupost superior al milió d'euros. És un dels cinc grans elements de joc singular que l'Ajuntament té previst instal·lar en diferents punts de la ciutat amb l'objectiu de fer-la més atractiva als ulls dels més petits.