Publicitat
Publicitat

Barcelona reordenarà el flux de turistes al voltant de la Sagrada Família

El regidor de l'Eixample, Gerard Ardanuy, ha explicat que treballaran perquè més turistes utilitzin el carrer Sardenya perquè, de moment, la majoria van per Marina

El regidor del districte de l'Eixample, Gerard Ardanuy, ha explicat que l'Ajuntament de Barcelona vol reordenar el flux de turistes que ha generat la restricció de l'accés d'autocars als voltants de la Sagrada Família. En declaracions a la premsa, durant la presentació del balanç del primer any de mandat al districte, Ardanuy ha explicat que treballen perquè un major nombre de turistes utilitzin el carrer Sardenya per recórrer la distància entre les parades d'autocars i el temple, perquè ara la majoria van pel carrer Marina.

El regidor ha descartat qualsevol nova inversió als voltants del temple fins d'aquí a un any, quan valoraran els efectes de les mesures per reordenar el trànsit d'autocars turístics que es van posar en marxa al juny.

"No farem inversions a cegues portats per la pressió del moment", ha considerat Ardanuy, que ha descartat la transformació de la zona en àrea de vianants, l'ampliació de les voreres i el canvi d'ubicació de la parada del bus turístic. El regidor ha indicat que tampoc no desenvolupen cap projecte per construir un aparcament subterrani a prop de la basílica, perquè l'Ajuntament no ho contempla "ni a curt ni a mitjà termini".

La reordenació del trànsit a l'entorn i la millora de l'espai urbà de la Sagrada Família ha sigut l'actuació més destacada per Ardanuy entre totes les que s'han dut a terme en el primer any de mandat municipal. Segons dades facilitades en la seva reunió amb els mitjans, la Guàrdia Urbana i els vigilants de la zona bus han posat un total de 160 denúncies a autobusos turístics per no respectar la reordenació.

Ardanuy ha indicat que si es té en compte que cada dia 700 autocars porten turistes a la Sagrada Família, aquest nombre de sancions demostra que els conductors d'autocars estan responent bé a la nova regulació. Des de principis de juny, els autocars turístics han de deixar i recollir els visitants als espais habilitats a l'avinguda Diagonal i no poden fer-ho als carrers adjacents del temple, on les dificultats de mobilitat i les molèsties als veïns havien motivat moltes protestes.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT