Societat 27/04/2012

Barcelona no reprova l'actitud del rei d'Espanya

Portabella (Unitat per Barcelona- ERC) no aconsegueix els suports necessaris per tirar endavant la seva declaració i el govern municipal veta que es pugui presentar com a proposició d'urgència

Ara
1 min

BarcelonaEl ple de l'Ajuntament de Barcelona no debatrà aquest divendres la proposta anunciada pel grup d'Unitat per Barcelona (UxB) que pretenia reprovar l'actitud del rei Joan Carles, com a comte de Barcelona, per la seva participació en una cacera d'elefants a Botswana. El text s'havia presentat com a declaració institucional i no ha tirat endavant perquè no ha aconseguit el suport de dues terceres parts dels regidors, com està estipulat. El president del grup municipal d'UxB, Jordi Portabella, ha intentat presentar-lo com a proposició d'urgència, però el govern municipal no ha apreciat la urgència de la proposta. Segons Portabella, això demostra que "continua havent-hi por a parlar obertament de les activitats desencertades que fa el rei"

Portabella ha explicat que era el mateix alcalde, Xavier Trias, qui havia de donar l'última paraula per decidir si la proposició s'acceptava com a urgent i ha lamentat "un dèficit democràtic" que no permet a la ciutat dir que "no vol que el rei vagi a caçar elefants". A més, ha considerat "inacceptable" que els presuspostos de l'Estat destinin una partida més gran a la casa reial que a Rodalies". El ple, doncs, no parlarà avui del rei d'Espanya.

stats