SEGURETAT

Barcelona reforça les mesures de seguretat amb motiu del partit del Barça i el concert de Madonna

Des de les 8 del matí no es pot aparcar al perímetre del Camp Nou, que aquest vespre (20.45h) acull el partit entre el Barça i el Roma

Després dels atemptats de París, les ciutats europees han reforçat la seguretat, més encara si, com en el cas d'aquest dimarts de Barcelona, acull diversos esdeveniments multitudinaris. Aquest dimarts al vespre, a la capital catalana hi ha un partit de la Lliga de Campions del Barça (a les 20.45 hores, al Camp Nou) i el concert de Madonna (a les 21 hores, al Palau Sant Jordi). Així, els cossos de seguretat es desplegaran per garantir la seguretat dels espectadors.

En el cas del partit del Barça, segons va explicar aquest dilluns el conseller d'Interior, Jordi Jané, la seguretat s'ha triplicat, entre seguretat privada, agents de la Guàrdia Urbana i policia. Els espectadors tindran més controls i necessitaran més temps per poder accedir al Camp Nou, raó per la que es demana als aficionats anar "amb temps" a l'estadi. Per evitar llargues cues, les portes del camp s'obriran tres hores abans del partit i els aficionats hauran de passar per alguns controls especials. "La seguretat té un peatge, que són més controls", ha dit el conseller.

Mesures de seguretat especials per al Barça-Roma

Aquestes són les  mesures de seguretat especials que han acordat els Mossos d'Esquadra i el club blaugrana per al partit d'aquest dimarts al vespre:

  1. Els accessos a l'estadi s’obriran 3 hores abans del partit.
  2. Per entrar al recinte de l'estadi s’haurà de tenir una entrada o el carnet de soci i l’abonament de la temporada.
  3. No es permetrà entrar amb motxilles, maletes, ronyoneres o bosses de grans dimensions.
  4. A partir de les 14 h d'aquest dimarts, el Museu i la Botiga tancaran.
  5. Els vehicles autoritzats per accedir al recinte de l'estadi, com ara els de premsa, entre d'altres, hauran de portar l'acreditació. Els ocupants hauran de portar l'acreditació, entrada o carnet de soci i abonament.
  6. Els aparcaments oberts al públic no abonat estan tancats des de les 8 del matí i es retiren els vehicles que encara hi ha, excepte els autocars.
  7. No es pot aparcar al perímetre del Camp Nou des de les 8 del matí.
  8. El partit entre els juvenils del Barca i el Roma, que es juga aquest dimarts al Miniestadi, s'avança a les 12 hores.

Xavier Porcuna, intendent portaveu dels Mossos d'Esquadra, ha assegurat a ' El Món a RAC1' que "es faran controls selectius. Aplicarem el sentit comú, farem escorcolls i controls en casos que es considerin necessaris". Porcuna, que ha comentat que no volen fer cap "sobreactuació", ha indicat que els Mossos no tenen "cap amenaça concreta que afecti aquest partit", i ha dit que els aficionats "veuran molta presència policial".

La seguretat del concert de Madonna

Aquest dimarts i també dimecres, Madonna actua al Palau Sant Jordi. Live Nation, la promotora que organitza la gira de Madonna, s’ha compromès a reforçar la seguretat dels concerts, tot i que per “raons òbvies” no n’especifiquen els detalls. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana també posaran en marxa diferents mesures per garantir la seguretat als accessos del Palau Sant Jordi. “ Hi haurà un dispositiu específic”, va assegurar el conseller d’Interior, Jordi Jané. Igualment, divendres es reforçarà la seguretat en el concert dels Estopa al mateix recinte.

Xavier Porcuna, intendent portaveu dels Mossos, ha indicat a 'El Món a RAC1' que "al concert de Madonna hi haurà 120 agents dels Mossos, tant dimarts com dimecres" i ha explicat que al Palau Sant Jordi "hi haurà 175 agents de seguretat privada".

En tots els casos es demana al públic arribar amb temps perquè hi haurà dos controls abans de l’entrada: un abans d’accedir a la plaça del Sant Jordi i un altre a les portes. A més, es recomana no portar motxilles ni bosses grans. Val a dir que el personal de seguretat del recinte de Montjuïc escorcolla les bosses en tots els concerts.