Societat 21/06/2013

Barcelona serà la capital de les ciències de l'esport

La ciutat acollirà més de 3.000 experts en l'àmbit de la ciència i l'esport en un Congrés que se celebrarà entre els dies 26 i 29 de juny a l'INEFC

Ara
2 min

BarcelonaLa ciutat de Barcelona serà la seu d'una de les cites més importants del món en ciències de l'esport, la 18a edició del Congrés de l'European College of Sport Science (ECSS). La cita, que reunirà més de 3.000 científics entre els dies 26 i 29 de juny, ha sigut presentada aquest divendres al migdia i tindrà lloc a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC). El secretari general de l'esport, Ivan Tubau, ha presidit l'acte de presentació i ha dit que el govern té la cita "marcada en vermell a l'agenda" i que "és un honor" per a Catalunya convertir-se en l'epicentre de les ciències de l'esport i en la seu d'una de les trobades més importants del món en aquest àmbit.

Segons el director de l'INEFC, Agustí Boixeda, l'edició d'enguany és la més rellevant d'aquest congrés anual i, amb 3.000 visitants de 85 països diferents, "supera amb escreix les anteriors".

La copresidenta d'aquesta 18a edició, Natalia Balaguer, ha explicat que l'objectiu és unificar les ciències de l'esport. Segons Balaguer, l'enorme creixement en àrees científiques vinculades a l'esport ha fraccionat les diferents disciplines i el Congrés pretén reintegrar-les. Carlota Torrents, encarregada de l'organització de l'acte, ha volgut destacar la feina dels més de 100 voluntaris, alumnes dels INEFC de Barcelona i Lleida, que vetllaran pel funcionament del Congrés. La presentació ha comptat amb la presència de Hans Hoppeler, expresident de l'ECSS, que ha lloat l'esforç organitzatiu de l'INEFC i de la ciutat per acollir tots els participants.

L'ECSS és una organització internacional, fundada el 1995, que promou la ciència en l'àmbit de la medicina i l'esport. El Congrés de Barcelona tractarà temes com la nutrició, la tàctica en els esports col·lectius, la neurociència aplicada al moviment o els problemes cardiovasculars derivats de la pràctica esportiva. Per Balaguer, la investigació en aquests camps no només permet millorar la salut i augmentar el rendiment dels esportistes, sinó també els mètodes d'aprenentatge esportiu amb infants i la pràctica de l'exercici físic en general.

A banda de les ponències i els tallers, el Congrés acollirà una fira amb 90 expositors que presentaran noves tecnologies en l'àmbit de la salut i el rendiment esportiu i s'entregaran els Young Investigators Awards, que premien els millors treballs presentats per joves investigadors.

stats