Barcelona debatrà la situació social de Nou Barris en un ple extraordinari

Es definirà la data del ple en una trobada que tindrà lloc aquest dissabte entre entitats i consistori, que també servirà per fer un diagnòstic de la situació

Barcelona celebrarà un ple extraordinari sobre la pobresa i la desigualtat del districte de Nou Barris. Així ho han confirmat fonts municipals a l'ARA, que han detallat que aquest dissabte es reuniran amb entitats de la zona per "estudiar la situació" i definir la data del ple.

El compromís de la celebració d'aquest ple de districte de caràcter extraordinari ha sortit de les demandes de la plataforma Nou Barris Cabrejada, diu prou! L'entitat denuncia que el districte es troba en una situació de "desigualtat i pobresa estructural", i reivindica que, a través del ple, es podran definir noves polítiques per revertir la situació.

Les  propostes de l'entitat van en la línia de " substituir un model assistencialista per un de justícia i distribució de la riquesa" i garantir "transparència en la gestió pública", entre altres. A més, reclamen "mesures concretes" sobre sanitat, educació, habitatge o alimentació.

Demanen anar a l'arrel del problema

Al seu torn, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) demana una " reconducció de les prioritats polítiques" per actuar en els orígens de la desigualtat, segons recull Efe. En aquest sentit, explica que " no busca l'aprovació d'un pla de xoc per pal·liar-ne els efectes", sinó que pretén que l'Ajuntament i tots els grups polítics es comprometin a lluitar contra la situació a Nou Barris des de l'arrel.

Vuit dels deu barris amb menys renda de la ciutat són del mateix districte

Fa un mes, l'Ajuntament de Barcelona publicava  l’estudi sobre la renda familiar disponible per càpita (RFDB) del 2014, que mostrava com vuit dels barris més pobres de la ciutat pertanyien a aquest districte.

Dels 73 barris de la ciutat, 20 estan per sobre de la renda per càpita mitjana barcelonina i 53 hi estan per sota, però, a més, 6 d'aquests últims no arriben a la meitat.