Societat 17/05/2012

Barcelona substituirà totes les bandes rugoses de les parades de bus aquest any

L'Ajuntament invertirà 800.000 euros a canviar les bandes de cautxú per a invidents instal·lades el 2009, que van tenir un cost d'1,3 milions d'euros, per lloses de formigó

Ara
1 min

BarcelonaBarcelona pren mesures contra el mal resultat que han donat les bandes rugoses de cautxú per senyalitzar les parades d'autobús i orientar els invidents, que tants maldecaps han portat des de la seva instal·lació el 2009 pel seu mal estat, com denunciava aquesta setmana la síndica de greuges de la ciutat, Maria Assumpció Vilà. Aquest any, l'Ajuntament invertirà 800.000 euros a retirar-les i substituir-les per panots com els que hi ha a les andanes del metro. En el seu moment, la instal·lació d'aquest sistema de cautxú va suposar una inversió d'1,3 milions d'euros. I, com denunciava la síndica, es va fer amb presses per entrar en els terminis del pla del fons d'inversió local promogut per l'Estat.

El regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, ha considerat que la realitat ha demostrat que el sistema de bandes de cautxú

El regidor explica que que des del mes de desembre s'ha renunciat a tornar a enganxar al paviment les bandes rugoses i quan es desenganxen les retiren, a partir d'ara i fins que acabi l'any, es retiraran les bandes i se substituiran per rajoles. Freixedes ha donat aquestes explicacions a la comissió municipal de seguretat i mobilitat, que ha aprovat per unanimitat una proposta del PPC que insta el govern municipal a substituir les bandes de les parades de l'autobús per un sistema de caràcter fix per evitar accidents dels vianants.

El regidor del PPC Oscar Ramírez ha recordat que "la instal·lació de les bandes de cautxú va tenir un cost d'instal·lació d'1,3 milions d'euros més les despeses de manteniment durant els dos anys que fa que estan instal·lades". A dia d'avui, ja s'ha retirat el cautxú de prop de 300 de les 1.449 parades que el tenien instal·lat.

stats