Publicitat
Publicitat

Barcelona tanca el 2011 amb un dèficit de 474 milions

Aquesta xifra millora la previsió que havia fet el consistori en els pressupostos del 2012, que xifrava el dèficit en 586 milions d'euros

L'Ajuntament de Barcelona  va tancar l'exercici 2011 amb un dèficit de 474 milions d'euros. Es tracta d'una xifra que millora la previsió de l'equip de govern que a l'hora de presentar el pressupost per al 2012 havia xifrat la previsió de dèficit en 586 milions d'euros. La tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha explicat avui que aquestes xifres garanteixen "la solvència" de l'Ajuntament i que no caldrà modificar el pressupost per al 2012. Recasens, però, ha insistit en la voluntat d'assolir el dèficit 0 ja durant aquest exercici.

Aquest dèficit menor a l'estimat en la confecció del pressupost del 2012 es deu a una lleugera reducció de la despesa i a un increment dels ingressos. En no registrar-se cap dèficit addicional al previst, no caldrà realitzar cap modificació correctiva en els comptes d'aquest any, segons ha explicat Recasens.

Malgrat aquest dèficit pròxim als 400 milions d'euros, l'Ajuntament de Barcelona va saldar l'exercici anterior amb un flux de caixa positiu de 112 milions d'euros, és a dir, la necessitat de finançament corresponent al 2011 ha quedat coberta a través del romanent de caixa dels anys anteriors.

Com a dada negativa, la responsable d'Economia del consistori ha destacat un retrocés clar en l'estalvi brut, que s'ha situat en el 5,4%, davant del 13,1% de l'exercici del 2010, o el 28,5% del 2008, i lluny de l'objectiu que s'havia marcat. Això no obstant, ha precisat que l'objectiu de l'actual govern serà invertir aquesta tendència negativa per intentar que el 2012 es tanqui amb un percentatge del 12%.

Amb aquestes xifres sobre la taula, l'Ajuntament veu necessari, no obstant això, revisar i modificar el pla econòmic i financer 2000-2013 amb l'objectiu de dèficit zero a l'horitzó.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de