LA MÉTEO
Societat 25/09/2011

A la platja a l'octubre?

Tant aquest diumenge com tota la setmana vinent gaudirem de moltes hores de cel clar i ambient gairebé d'estiu al migdia

Marc Candela
2 min

BarcelonaAvui gaudirem de l'altra cara de la moneda. El diumenge s'ha aixecat amb cel serè a pràcticament tot el país i amb només alguns bancs de boira poc persistents a la conca d'Òdena o a la plana de Vic. I tot i que a partir de mitja tarda apareixeran alguns núvols a la costa Central i creixeran nuvolades a l'entorn del Cadí i al Pirineu Oriental, en conjunt el sol serà el gran protagonista del dia.

I la setmana que demà encetem no ens prepara cap canvi de temps. Durant els propers set o vuit dies no plourà enlloc i continuarem gaudint arreu de moltes hores de cel clar.

Tot plegat acompanyat d'un acusat contrast de temperatures entre el dia i la nit. Avui a primera hora no feia cap nosa la màniga llarga prop de la costa -ni una jaqueta prima a l'interior- però durant les hores centrals del dia l'ambient serà força més agradable que ahir i la majoria de màximes arribaran o superaran els 25 graus.

Els propers dies el termòmetre no recularà i, tot i que les matinades continuaran sent fresques a les planes i fondalades interiors, als migdies estarem bé amb màniga curta i l'octubre l'encetarem amb un ambient més d'estiu que de tardor. De fet, a mitjans de setmana es rondaran els 30 graus als sectors més càlids del país.

Aquesta anomalia tèrmica també es fa evident al mar. A l'Estartit, la temperatura de l'aigua supera els 23 graus -gairebé 2 graus i mig per sobre de la mitjana a aquestes alçades d'any- i convidarà a arribar-nos a la platja qualsevol migdia de la setmana vinent.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a www.ara.cat/meteo

stats