Publicitat
Publicitat

Els veïns de la Barceloneta: "L'Ajuntament comença entendre el problema però no té eines"

Asseguren que la regidora els va prometre "una Barceloneta impol·luta" i rebutgen aturar les protestes

"Ara comencen a entendre el problema, però miren al calaix i no tenen eines". Així s'ha expressat el portaveu dels veïns de la Barceloneta Sergi Arnás després de l'assemblea veïnal que s'ha celebrat aquest dijous a les 20 hores al centre cívic del barri, i en què s ha valorat la reunió que van tenir aquest dimarts amb la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, per abordar el problema dels pisos turístics al barri, la segona des de l'esclat del conflicte.

El president de l'Associació de veïns de la Barceloneta, Oriol Casabella, ha explicat que a la reunió van demanar a l'Ajuntament que pressioni la Generalitat per canviar la normativa d'apartaments turístics a nivell nacional i també que augmenti el nombre d'inspectors a la ciutat -mesura que l'Ajuntament ha anunciat que executarà a partir de la tardor- i que s'estableixi un equip fixe a la Barceloneta.

Davant d'això, els veïns asseguren que Homs els va prometre que de cara a l'any que ve aconseguirien "una Barceloneta impol·luta". "El compromís està aquí, ara s'ha de complir", opina Arnás.

"Nosaltres hem fet propostes. Ells no han plantejat propostes, tot i que creiem que com a polítics ho haurien de fer, és la seva feina", s'ha queixat Casabella.

Sigui com sigui, afirma que les propostes dels veïns han tingut una "bona acollida a l'Ajuntament" i que el consistori els està "escoltant molt", un fet que relacionen directament amb la proximitat de les eleccions municipals.

"No ens aturarem"

L'assemblea, en la que han participat més de 200 persones ha estat animada, amb moltes intervencions dels veïns. "No volem pedaços", ha dit una veïna en relació a les solucions de l'Ajuntament, i ha demanat als presents que les mobilitzacions no s'aturin. Si no, ha dit, "després del referèndum (el del 9-N), ningú se'n recordarà de nosaltres". "No ens aturarem", ha cridat, mentre que una altra ciutadana ha demanat "seguir lluitant encara que arribi el fred".

Els veïns han rebut el suport de l'associació de comerciants. "Som al vostre costat", ha afirmat un representant del col·lectiu de botiguers, que s'ha ofert per facilitar el suport logístic necessari per tirar endavant les protestes.

Les intervencions s'han alternat amb aplaudiments i proclames dels assistents com "Sí podem" o "A per ells, oe!"

Un portaveu ha aprofitat per fer una crida per si algú coneix un advocat que s'ofereixi per assessorar el moviment veïnal en les qüestions legals del conflicte.

Abans d'acabar la trobada, Arnás ha volgut deixar clar que no hi ha d'haver violència a les protestes, una estratègia que "fins ara ha funcionat".

Els veïns han iniciat llavors una nova manifestació pels carrers del barri que ha acabat a la plaça poeta Boscà. La pròxima reunió amb la regidora tindrà lloc el dimarts, 9 de setembre, i els veïns esperen que les seves propostes es tradueixin en resultats. L'endemà tindrà lloc una altra assemblea i el dia 13 han organitzat una cadena humana pels carrers del barri.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT