CIUTATS
Societat 27/11/2010

Els bars barcelonins on es fuma superen els límits de la UE en benzè i nicotina

A l'interior d'aquests establiments, la concentració mitjana de benzè és de 6,16 micrograms per metre cúbic, mentre que el límit recomanat per a espais a l'aire lliure és de 5 micrograms per metre cúbic, segons que ha informat avui l'Agència Catalana de Salut Pública

Efe
1 min
Una clienta fumadora en un bar

BarcelonaEn els locals d'hostaleria de Barcelona on es permet fumar la concentració de benzè i nicotina en l'aire és superior al límit recomanat per la UE, segons un estudi que han dut a terme un grup d'investigadors catalans en 37 bars i restaurants de la capital catalana.

Els investigadors han detectat que, en canvi, en els locals on no es permet fumar, les diferències respecte al nivell de benzè "han resultat estadísticament significatives" i per aquesta raó insten a les autoritats a modificar la llei perquè es prohibeixi fumar en tots els locals d'hostaleria. L'estudi ha mesurat els nivells de 37 locals, dels quals 21, un 62%, es permet fumar.

Els autors han alertat que els treballadors dels bars i restaurants on es pot fumar "estan exposats a nivells de benzè que són un risc important per a la seva salut, a més del risc existent amb la nicotina".

El benzè és un hidrocarbur que té efectes nocius sobre la salut després d'exposicions de llarga durada i en nivells elevats, i serveix a més com marcador del fum ambiental del tabac.

stats