Societat 14/10/2012

Baumgartner: "De vegades has d'anar molt amunt per entendre com ets de petit"

El paracaigudista admet que, més que cap rècord, el que més el preocupava a l'espai era "tornar viu"

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl paracaigudista austríac Felix Baumgartner, que s'ha convertit en el primer home a trencar la velocitat del so, ha explicat aquest diumenge –en una roda de premsa poques hores després del seu salt– les paraules que ell mateix ha dit quan era a la seva càpsula a 39 quilòmetres per sobre de la Terra. "He dit 'sé que el món sencer m'està mirant i m'encantaria que poguessin veure el que jo estic veient'". I tot seguit ha afegit: "De vegades has d'anar molt amunt per entendre com ets de petit".

Baumgartner ha admès que en algun moment de la pujada ha pensat que no ho aconseguiria i s'ha plantejat fins i tot utilitzar el botó d'emergència que hi havia al seu vestit espacial, que estava preparat per subministrar una dosi de medicament, la qual cosa hauria suposat la fi de la missió, perquè no li hauria permès assolir la velocitat del so.

Preguntat sobre els rècords que ha batut, Baumgartner ha remarcat que quan era a l'estratosfera no pensava a assolir cap rècord, l'única cosa que volia era "tornar viu". "Ningú vol morir davant de la seva mare i la seva xicota", ha afegit. El paracaigudista no ha sabut explicar la sensació que ha tingut en els moments de caiguda en què ha estat donant voltes sense control, tot i que minuts abans havia dit a una televisió austríaca que durant uns segons ha pensat que "que estava a punt de perdre el sentit".

stats