Societat 21/08/2012

Benestar i Família confirma que a l'agost sí que es pagaran les factures a les entitats socials

El conseller Josep Lluís Cleries lamenta en declaracions a RAC1 "l'asfíxia fiscal" que pateix Catalunya, que passa a ser una "asfíxia social". Fa una crida a la unitat de la societat catalana "davant les dificultats que ens posaran a Madrid"

Ara
2 min
Cleries i Mas-Colell, arribant al Parlament. / ACN

BarcelonaEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a les famílies i, en declaracions a RAC1 aquest matí de dimarts, ha assegurat que a l'agost, "si no hi ha cap contratemps", es pagaran les factures de les entitats socials del tercer sector.

A finals de juliol, el departament de Benestar Social i Família va anunciar que, per problemes de liquiditat, el departament d'Economia no podria fer efectius els pagaments de juliol als centres socials concertats amb l'administració, que gestionen residències de gent gran, centres de discapacitats o de drogodependents i altres entitats que presten serveis socials. La Generalitat ja va garantir llavors que sí que podria pagar l'agost, però no va poder precisar quan es podria recuperar el pagament de juliol. Aquest dimarts, Cleries ha admès que encara no hi ha una data concreta per fer front al pagament de 70 milions d'euros corresponent als concerts del juliol. No obstant, el titular de Benestar i Família ha emplaçat les entitats a una reunió a principis de setembre per abordar els "difícils mesos" que vénen. Tot i així, ha reiterat que les persones ateses no han notat cap canvi en l'atenció rebuda, i les entitats han actuat "amb normalitat".

Per altra banda, el conseller ha alertat que si l'Estat restringeix el cobrament de la prestació dels 400 euros als aturats de llarga durada, la xarxa de serveis socials de la Generalitat es veuria desbordada. Cleries ho ha dit pocs dies abans que aquest proper divendres el consell de ministres fixi les noves condicions que enduriran el pagament d'aquesta prestació. Per això, ha tornat a recordar que la prestació és competència de l'Estat, perquè forma part de les polítiques passives.

Aquest dimarts, Cleries ha tornat a remarcar que "l'asfíxia fiscal" que pateix Catalunya passa a ser una "asfíxia social" i ha fet una crida a la unitat de tots els espectres de la societat catalana "davant les dificultats que ens posaran a Madrid". "No pot ser que fem els deures i ens trobem que no tenim la liquiditat per fer front als pagaments", ha subratllat el titular de Benestar, que s'ha mostrat esperançat que l'executiu de Rajoy compleixi amb la seva obligació i "aboni els recursos que pertoquen a la Generalitat".

stats