Societat 25/12/2011

Benet XVI es queixa que "el Nadal s'hagi convertit en la festa dels comerços"

El pontífex va pronunciar ahir la missa del gall davant milions de persones de tot el món

Acn
1 min

RomaEl papa Benet XVI ha marcat l'inici del Nadal per als 1.300 milions de catòlics del món i els ha demanat que vagin més enllà de "la lluentor superficial i la comercialització de les festes" per redescobrir "el veritable significat de l'humil naixement de Jesús". "El Nadal s'ha convertit avui en una festa dels comerços, els llums amaguen el misteri de Déu, que ens convida a la humilitat i a la senzillesa", va dir el pontífex aquest dissabte a la nit en la missa del gall davant 10.000 persones a la basílica de Sant Pere i dels milions d'espectadors que el seguien per televisió arreu del món.

Benet XVI, de 84 anys i que celebra el setè Nadal del seu pontificat, va instar els seus fidels a no oblidar-se d'aquells que passen les festes en la pobresa, patint o lluny de casa.

El papa també va demanar que es posés fi a la violència, que els opressors abaixin les seves "vares" i que tothom es converteixi en promotor de la pau. "Tu, el Déu poderós, has vingut com a nen i t'has mostrat a nosaltres com el que ens estima i mitjançant el qual l'amor vencerà", va assenyalar, i va demanar que "en aquest temps nostre, en aquest món nostre, feu que les vares de l'opressor, les túniques plenes de sang i les botes estrepitoses dels soldats siguin llançades al foc, de manera que la teva pau venci en aquest món nostre".

stats