Benítez afirma que els nens de qui va abusar als Maristes ho consentien

El jutge que duu el cas del pederasta confés tanca la investigació. El cas és a un pas del judici

L'exprofessor de Maristes Sants-les Corts Joaquín Benítez va declarar als psicòlegs forenses que no havia abusat dels alumnes amb qui va mantenir relacions sexuals, sinó que ells ho van consentir. Així ho indica l'informe psicològic, al qual ha tingut accés Europa Press. Benítez havia confessat els abusos en una entrevista a 'El Periódico'.

El jutge que duu el cas ha tancat la investigació per a l'exprofessor de gimnàstica. Ara les parts personades hauran de dir si consideren tancada la instrucció i després faran els escrits de qualificació, l'últim pas abans del judici. Si tot va com es preveu, jutjaran Benítez pels abusos a quatre alumnes -els altres 13 casos s'han arxivat perquè havien prescrit.

Benítez continua en llibertat provisional i, quan el jutge el va citar a declarar el 28 d'abril, va acollir-se al dret de no fer-ho i es va negar a parlar. Quan va parlar amb els psicòlegs forenses aquests van determinar que no té "cap signe o símptoma de trastorn mental greu" ni les capacitats afectades. Van arribar a la conclusió que té una capacitat d'empatia molt baixa però "un coneixement adequat de la diferència entre el bé i el mal".

Les quatre denúncies per les quals, previsiblement, es jutjarà Benítez, són de tres exalumnes que ara tenen 22 anys i un que en té 21. Quan l'exprofessor hi va mantenir relacions sexuals en tenien entre 11 i 16. Tres dels nois afirmen que Benítez va abusar d'ells reiteradament, fent-los tocaments i, a un, practicant-li sexe oral.