Biblioteques 'okupades'

Un grup de joves ha ocupat aquest cap de setmana equipaments a Sants i la Sagrada Família per denunciar la falta d'espais per estudiar i la necessitat d'allargar els horaris en època d'exàmens

Cap de setmana de reivindicació estudiantil a les biblioteques municipals de Barcelona. La protesta, emmarcada en una campanya d'Arran Barcelona, es va focalitzar en les biblioteques del Vapor Vell, a Sants, i de Josep M. Ainaud de Lasarte, a la Sagrada Família, per demanar més espais per estudiar i que estiguin oberts durant més hores. Sobretot, en èpoques d'examen. Desenes de joves van prendre –de manera pacífica– els dos equipaments dissabte a la nit i van fer públiques les seves reivindicacions a través de les xarxes. Denuncien, per exemple, que, dins de l'àrea de Barcelona, només hi ha dues biblioteques que obrin pràcticament les 24 hores del dia: la de Ciències Socials de la UAB i la d'Economia de la UB. I que estan "massificades". La protesta es va allargar fins diumenge i ha quedat desconvocada a l'espera dels resultats que donin les converses que els joves han de tenir ara amb representants de l'àrea de cultura de l'Ajuntament i del Consorci de Biblioteques de Barcelona.

De fet, el tinent d'alcalde de l'àrea de Cultura, Jaume Asens, va evidenciar ahir a través de Twitter la seva complicitat amb les demandes dels joves. Després de fer-se ressò de la campanya, va assegurar "l'ampliació d'horaris durant exàmens és una exigència legítima i raonable".

També la comissionada de l'àrea, Berta Sureda, es va fer eco del 'hashtag' #MésLlibresMésLliures i va assegurar que parlarien de la problemàtica amb els estudiants. La resposta de l'equip de govern va fer indignar l'oposició. Des de CiU, el regidor Jaume Ciurana va recordar a Asens que presideix el Consorci de Biblioteques i que, per tant, és competència seva gestionar el conflicte.

"Creiem que el dret a l'estudi no només és l’accés a l'educació mitjana i universitària, sinó també les condicions per poder dur a terme aquests estudis, especialment en època d'exàmens", reivindiquen des d'Arran. I insisteixen que, si aquesta setmana no s'arriba a compromisos concrets, reprendran les mobilitzacions.

Més continguts de