Publicitat
Publicitat

Blade: la tortuga discapacitada que torna a caminar gràcies a unes rodes de Lego

L'animal no podia aixecar el pes de la seva closca a causa d'una malaltia metabòlica als ossos

El veterinari alemany Carsten Plischke ha millorat molt la vida de la tortuga Blade amb una solució senzilla i imaginativa: unes quantes peces de Lego –el joc de construcció– del seu fill. La propietària de la tortuga havia notat que no es movia en comparació amb els altres animals que tenia i la va dur al veterinari més proper, que va constatar que  patia una malaltia metabòlica als ossos. Els ossos eren "com si fossin de goma" i les extremitats s'havien tornat massa dèbils per aixecar el pes de la closca.

Inspirant-se en les joguines del seu fill, Plischke va enganxar amb cola unes peces de Lego a la tortuga a les quals es poden afegir i treure unes rodes, segons convingui i tal com podeu veure al  vídeo de l'agència alemanya Ruptly. Es tracta d'una mena de cadira de rodes de Lego que aixeca la tortuga i permet que camini amb molt poc esforç.

"Per als humans hi ha caminadors, aparells amb rodes i pròtesis, però per als animals no hi ha empreses que fabriquin res així", afirma el veterinari. I afegeix: "La mida variada dels animals fa que no hi pugui haver productes uniformes per a ells. Has de prendre solucions creatives: cada animal necessita el seu propi tractament".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de