societat
Societat 18/05/2011

Un globus espacial de marca catalana oferirà una vista de la Terra a 36 Km d'altura

El 'Bloon' tindrà una cabuda per a quatre persones i el vol durarà unes 5 hores i mitja. El globus es posarà en funcionament el 2015 i el passatge valdrà 110.000 euros

Redacció
1 min
bloon

BarcelonaVeure la Terra des d'un globus espacial a 36 km d'altura serà possible el 2015. La firma catalana zero2infinity està desenvolupant el prototip de la nau, que consistirà en un globus d'heli amb una cabina amb capacitat per a dos pilots i quatre “turistes espacials”.

Segons informa Efe, el responsable de l'empresa, José Mariano López Urdiales, ha assegurat que els viatgers no hauran de realitzar cap entrenament especial per al vol ni tenir unes condicions físiques determinades. El vol tindrà una durada d'unes cinc hores i mitja i sortirà d'una localització encara per determinar.

El passatge pel trajecte espacial tindrà un preu de 110.000 euros. No obstant això, Urdiales ha assegurat que el Bloon oferirà "una experiència visual similar a la dels astronautes", i ha afegit que a 36 Km d'altura es veu perfectament la curvatura de la Terra i s'observa la foscor del cel i les primeres estrelles. Urdiales ha dit que, malgrat l'elevat preu del viatge, han detectat molt d'interès i ha afegit que el cost és "una ganga" en comparació amb els 35 milions que costa volar a l'espai amb l'Agència Espacial Russa, que "ofereix una vista de la Terra molt similar".

El Bloon, que juga amb els termes en anglès "bloom" (florir) i "baloon" (globus), haurà de passar una sèrie de controls de seguretat per a activitats aeronàutiques abans que l'empresa rebi els permisos administratius per enlairar-se, que esperen que estiguin llestos entre el 2013 i el 2015.

stats