Boi Ruiz promet que els pacients podran negar-se a cedir les seves dades sanitàries a l'arxiu VISC+

El conseller de Salut diu a 'Els matins' de TV3 que s'estan investigant tres casos per suposada mala praxi del Barnaclínic

El departament de Sanitat espera "un informe d'experts en bioètica abans de continuar endavant" amb el projecte de dades sanitàries VISC+, segons ha afirmat aquest dilluns el conseller Boi Ruiz en una entrevista a 'Els Matins' de TV3. Boi Ruiz ha recordat que tota la informació que s'extregui dels historials mèdics es blindarà amb una estricta anonimització. Ha ratificat també que "tothom tindrà el dret a negar-se a cedir les seves dades". Segons el conseller, el VISC+ és un sistema que ja existeix a la Gran Bretanya i és important per poder extreure conclusions que afectin la sanitat.

Boi Ruiz també ha estat preguntat pel cas del Barnaclínic, en què s'investiga si hi ha una utilització de recursos públics, humans i materials per a l'activitat privada: "L'únic pecat que podria cometre Barnaclínic és que un malalt de la pública passi a la privada i només hi ha 3 casos investigats", ha contestat, d'un total de 470 analitzats. El conseller ha afirmat que "tots els diners de Barnaclínic van al Clínic, i se'n beneficien tots els treballadors i pacients de l'hospital".

Plantat al Parlament

Boi Ruiz també ha parlat sobre  la plantada de tots els grups de l'oposició en la comissió de Salut del Parlament pel consorci de Lleida, amb excepció d'ERC i la diputada no adscrita Marina Geli: "Comparec al Parlament cada sis mesos a petició pròpia, i em sembla poc idoni que no em vulguin escoltar".

Sobre el consorci sanitari que planteja per Lleida, i que ha topat amb una forta oposició al carrer, ha dit que va validar-se ja el 2009 amb el tripartit, "amb un ampli consens". El conseller afirmat que es tracta d'una mesura necessària perquè "Lleida té massa atomitzats els serveis sanitaris", i ha negat que es perdi cap lloc de treball o que es dupliquin càrrecs.