Salut
Societat 12/04/2011

El Govern aprova un acord per garantir l'atenció urgent, la primària i la de malaties greus

El conseller de Salut surt en defensa de les retallades i assegura que la qualitat del sistema sanitari no està en perill. Boi Ruiz diu que les crítiques del principal assessor, Miquel Vilardell, són "respectables"

Thaïs Gutiérrez
2 min

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha sortit en defensa de les reformes previstes al sector sanitari i ha anunciat un acord de Govern per garantir "el 100% de la qualitat de les urgències, les malalties greus i l'atenció primària" que ha dit que són "els tres eixos bàsics de la reforma del sector".

Ruiz ha reconegut que la dimensió del procés de reformes és molt gran i per això "hem fet un acord de govern, per llançar el missatge als ciutadans que es garantiran tots els serveis i la qualitat del sistema sanitari". L'endemà que el principal assessor de salut de l'executiu, Miquel Vilardell, critiqués les retallades previstes, el conseller ha assegurat que "garantirem la qualitat de l'atenció primària i la seva accessibilitat permanent, garantirem l'atenció urgent a tot arreu on sigui demandada i garantirem l'atenció a les patologies més severes i greus". Segons el conseller "aquests tres elements són irrenuncialbes per nosaltres en totes i cadascuna de les mesures que plantegem", i ha assegurat que no s'acceptarà cap pla que no s'ajusti a aquests tres eixos.

"No es perdrà cap dret"

El conseller ha deixat clar que "el Govern garanteix que cap ciutadà perdrà cap dret de la sanitat que té actualment". I ha afegit que "el Govern segueix donant prioritat a la sanitat, tenint en compte els recursos disponibles".

D'altra banda, el Govern ha assegurat que està disposat a parlar amb tothom i en aquesta línia el conseller de Salut ha anunciat que en els propers dies s'obrirà un torn de reunions informatives amb tots els portaveus parlamentaris per parlar sobre les retallades del sector sanitari.

En relació amb les crítiques de Vilardell, Boi Ruiz ha dit que l'opinió és "respectable". "La prenem com una opinió positiva, és una persona de prestigi professional", ha conclòs. El conseller ha reconegut que va conèixer el contingut de les crítiques de Vilardell a través del missatge de vídeo que aquest va penjar ahir a la web del Col·legi de Metges però ha explicat que "és una crítica coneguda des del primer moment".

El conseller de Salut ha confirmat, tal com havia avançat fa unes setmanes, que abans del 22 d'abril presentarà un full de ruta amb totes les retallades del sector sanitari detallades de forma específica.

stats