NOU MODEL SANITARI
Societat 09/03/2011

Boi Ruiz garanteix que no hi haurà més retallades de les ja anunciades

El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha assegurat avui que ja ha fet "tots els anuncis" de retallades en aquesta matèria, i que per tant "no n'hi haurà de noves"

Efe
1 min

BarcelonaEl titular de Salut ha aprofitat una pregunta formulada per l'exconsellera Carme Capdevila (ERC) a la sessió de control al Govern català per destacar que el "rigor pressupostari" és l'única manera de garantir la viabilitat del sistema sanitari públic.

Ruiz ha justificat al Parlament català la necessitat d'adaptar els recursos de què disposa el Govern català a les despeses, i ha subratllat que el pla d'ajust posat en marxa pel seu departament "mantindrà la qualitat de l'atenció sanitària".

Precisament ahir, el departament de Salut de la Generalitat i representants dels metges catalans van acordar crear una taula d'experts per adequar el pla de sostenibilitat del sistema sanitari a les necessitats clíniques i assistencials.

Per la seva banda, la diputada d'ERC ha augurat que el pla de xoc del Govern portarà a un "camí sense retorn" que farà que la sanitat pública "funcioni malament" i que les persones que s'ho puguin permetre acabin acudint a la sanitat privada.

Per la seva banda, la diputada d'ICV-EUiA Laia Ortiz s'ha desmarcat de la retallada "quantiosa" anunciada pel Govern i ha reprotxat a l'executiu que negui que la qualitat del servei empitjorarà amb els ajustos profunds en el sistema.

L'allargament de les llistes d'espera per operar-se, el descens de la inversió pública en sanitat o la reducció de la despesa farmacèutica han estat algunes retallades que han esgrimit ERC i ICV-EUiA per avalar la seva tesi que el sistema públic de salut sortirà perjudicat de la gestió del Govern.

stats