Publicitat
Publicitat

Boi Ruiz reclama a l'Estat que assumeixi el dèficit sanitari català

Demana al nou ministre que respecti les competències catalanes

El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha reclamat aquest divendres a l'Estat que es faci càrrec del dèficit sanitari català que no sigui imputable a aquesta comunitat, a més de demanar al nou ministre, Alfonso Alonso, que "s'ajusti a les seves competències". Boi Ruiz ha fet aquestes consideracions durant el Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, a Barcelona, en què ha descrit el mapa dels deu principals 'actors' sanitaris de Catalunya.

"He desitjat sort al nou ministre", ha indicat el conseller, que ha demanat al recent nomenat responsable de Sanitat en substitució de la dimitida Ana Mato que "respecti" les competències del Consell Interterritorial de Salut. En aquest òrgan "es discuteixen les polítiques que ha de fer el Ministeri i no s'ha d'usar per dir a les comunitats el que han de fer", ha argumentat.

Un dels principals 'actors' sanitaris de Catalunya, segons Ruiz, són els sindicats del sector, als quals els hi ha dit que hauran de debatre si volen recuperar les pèrdues de salaris dels últims anys o a crear ocupació. Ho ha fet davant l'augment de la partida destinada a la despesa de personal en el projecte de pressupostos pel 2015. "No és un debat fàcil, però no s'ha de defugir", ha dit el conseller, que ha demanat a les centrals sindicals que "donin més autonomia" a les seves seccions sindicals en empreses i centres sanitaris a l'hora de negociar.

L'

Més continguts de