SANITAT
Societat 26/10/2011

Boi Ruiz assegura que el Govern no aplicarà més retallades a la sanitat catalana

El conseller demana al PP i el PSOE un "compromís" per dotar el sistema sanitari de més diners després de l'esforç fet per Catalunya. També aposta per fer possible un Pacte Nacional per a la Salut per garantir la sostenibilitat de la sanitat al país

Joan Serra
1 min

BarcelonaEl conseller de Salut , Boi Ruiz, ha ratificat aquest dimecres al Parlament la voluntat d'aconseguir un gran pacte polític per garantir la sostenibilitat del sistema sanitari. Per això, ha fet una crida al PP i al PSOE amb la intenció que mostrin el seu "compromís" per dotar de més recursos la sanitat després de les eleccions del 20 de novembre, "No tenim un pla B, fa falta una solució global al deute a la sanitat", ha afirmat el conseller, que ha xifrat en 20.000 milions en el global de l'Estat. Ruiz ha assegurat que Catalunya ja ha fet un esforç amb les retallades aplicades aquest 2011. "Aquest esforç marcarà una base sòlida per començar una nova etapa al 2012, és una nova etapa a tots els nivells", ha afirmat el titular de Salut. Per això, Ruiz ha assegurat que no hi haurà més ajustos assistencials al proper exercici, sigui quin sigui el pressupost. "L'any que ve s'hauran d'acabar el sacrificis", ha insistit el conseller.

Ruiz ha recordat que de forma imminent presentarà el Pla de Salut al Parlament, el document que marcarà les línies estratègiques dels canvis organitzatius a la sanitat catalana. També ha expressat la voluntat d'aquest pla en sorgeixi un Pacte Nacional per a la Salut a la Catalunya, que agrupi totes les forces polítiques. El conseller ha manifestat que l'esforç que han fet en el darrer any els professionals "ha valgut la pena".

stats