Societat 26/01/2012

Salut crearà al febrer el Consell de Pacients de Catalunya

L'organisme serà un espai de trobada perquè els malalts crònics expressin les seves preocupacions i propostes

Ara
1 min

SabadellEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha anunciat que el seu departament constituirà el Consell de Pacients de Catalunya el febrer.

Es tracta d'un organisme en què hi estaran representades totes les associacions de malalts crònics del territori, i que pretén crear un espai formal en què els pacients puguin traslladar les seves preocupacions i propostes als professionals del sector.

El conseller ha assenyalat que la iniciativa s'emmarca en el canvi de model sanitari que està desenvolupant el Govern, i ha subratllat que permetrà donar més protagonisme als pacients i garantir als crònics una atenció integrada i pluridisciplinària.

Boi Ruiz ha apuntat que la tendència actual és que cada cop apareguin més malalts crònics, ja que la medicina cada vegada avança més. De fet els pronòstics apunten que l'any 2050 un 27% de la població podria patir patologies d'aquestes característiques.

"El canvi de model està inclòs en el Pla de Salut que estem desenvolupant", ha explicat el conseller, que ha manifestat que "s'ha de començar a donar una resposta a aquesta nova realitat que es deriva de l'èxit del propi sistema", que ha permès allargar l'esperança de vida i que hagin aparegut més malalties cròniques, ha conclòs.





Ruiz ha fet aquestes declaracions en unes jornades sobre els reptes a què s'han d'enfrontar els pacients crònics fràgils, que s'han celebrat a Sant Cugat del Vallès.

stats