SOCIETAT
Societat 10/05/2011

Els Bombers de Barcelona convoquen una vaga dos dies abans de les eleccions

Protesten perquè la “falta de personal” els fa treballar sota mínims. A més, volen que se'ls equipari el sou amb el dels Bombers de la Generalitat

Efe
2 min
Els bombers, protestant en el míting d'inici de campanya de Jordi Hereu / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEls Bombers de Barcelona han convocat una vaga i una manifestació per al pròxim dia 20 de maig, dos dies abans de les eleccions municipals, malgrat que el PSC ha presentat una denúncia davant la Junta Electoral per la protesta que van organitzar en l'acte d'inici de campanya de Jordi Hereu. Els bombers també han denunciat que "la falta de personal" ha provocat que el 28% dels dies la plantilla va estar per sota dels mínims establerts durant l'any passat. 



"Som respectuosos amb la campanya electoral, però continuarem amb les nostres reivindicacions", ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el portaveu de la Coordinadora de Bombers de Barcelona, Oriol Salvador. El portaveu ha negat que els bombers llancessin gasos lacrimògens contra els militants del PSC en l'acte d'inici de campanya celebrat al CCCB i ha assegurat que, "al contrari del que van dir alguns, algú va llançar gasos lacrimògens als bombers". "Estava tot premeditat”, ha afegit Salvador. “A l'acte hi havia molts guàrdies urbans de paisà que sabien que els bombers aniríem a protestar i després de dispersar-nos ens van seguir per poder obrir expedients i aplicar sancions", ha explicat.



Els Bombers de Barcelona han anunciat que participaran en la protesta de dissabte vinent, dia 14, contra les retallades pressupostàries de l'administració. "Volem equiparació salarial amb els Bombers de la Generalitat i denunciem que les retallades de material i formació que fa tres anys que estem patint estan posant en perill la nostra operativitat i la nostra seguretat", diu Salvador. Segons la seva opinió, l'aplicació de l'anomenada "polivalència" ha eliminat especialitats dins dels bombers i, "mentre abans hi havia electricistes, ara et donen un curs d'electricitat de 90 hores i t'envien a rescatar algú en un transformador", en referència al bomber que va morir al barri de La Verneda per una descàrrega elèctrica, el 27 de febrer de l'any passat.

stats