Societat

La meteorologia ha obligat a posposar diferents actes previstos

Els Bombers acumulen 156 avisos per les pluges

S'han repetit les afectacions per acumulació d'aigua, però cap dels avisos ha estat "rellevant"

Els Bombers de la Generalitat han acumulat des d'aquesta matinada i fins a les vuit de la tarda d'aquest dissabte un total de 156 avisos a causa del temporal de pluja -i neu a muntanya- que descarrega arreu de Catalunya. A la demarcació de Barcelona, els Bombers han efectuat 93 sortides, a la demarcació de Tarragona, 26, a Lleida,16, i a la demarcació de Girona s'ha dut a terme 21 sortides. Les sortides que han fet els Bombers al llarg de la jornada han estat per resoldre problemes lleus i puntuals. La majoria han estat per solucionar petites inundacions i filtracions d'aigua en habitatges o baixos, per fer revisions d'embornals o clavegueres, i per retirar despreniments d'elements de façanes o murs.

Talls a l'N-340 per la pluja

L'N-340 ha estat una de les carreteres que ha patit les conseqüències de la pluja i ha estat tallada durant algunes hores a Amposta i també a Vilafranca del Penedès. A la capital de Montsià, les complicacions s'han registrat durant el matí entre els quilòmetres 1.078 i 1.080. En aquest punt, s'han fet desviacions pel polígon industrial de la població. A Vilafranca del Penedès, la inundació puntual de la via ha complicat aquesta tarda la circulació entre els quilòmetres 1.214 i 1.212.

La C-12 també s'ha tallat aquest dissabte al matí al seu pas per Tortosa. Una esllavissada també ha impedit la circulació de vehicles durant unes hores a la BV-2115, a l'alçada de Castellet i la Gornal, concretament entre els quilòmetres 12 i 12,5.

Cinc carreteres amb cadenes

Paral·lelament, la neu obliga aquest dissabte al vespre a fer ús de les cadenes en cinc carreteres del Pirineu. Segons informa el Servei Català de Trànsit, els vehicles han de dur cadenes per circular per l'N-260 de Planoles fins a la Collada de Toses, on també hi ha restringit el pas de vehicles de tercera categoria, la C-28 de Naut Aran al Port de la Bonaigua, la BV-4243 a Castellar del Riu, la BV-4025 a Fígols i la BV-4024 a Guardiola de Berguedà. Finalment, una carretera local està tallada a la circulació per la neu: es tracta de la GIV-4016, de Toses a la Molina.

Risc fort d'allaus

D'altra banda, davant de les precipitacions de neu registrades a les zones de muntanya, des de Bombers de la Generalitat es recomana molta precaució a l'hora de realitzar activitats en aquestes zones pel perill de possibles allaus, especialment a la meitat nord de la Ribagorçana -Vall Fosca i de la Pallaresa.