Societat 15/06/2012

Els Bombers donen per extingit l'incendi forestal de l'Alt Penedès i el Garraf

El balanç final ha estat de 636,44 hectàrees de massa forestal i conreu cremades

Acn
1 min
Una imatge del foc que crema a Castellet i la Gornal / EFE

Castellet i la GornalEls Bombers de la Generalitat han donat per extingit el foc que des de dimarts ha cremat més de 600 hectàrees de massa forestal entre les comarques de l'Alt Penedès i del Garraf. L'incendi, que va començar al terme municipal de Castellet i la Gornal (Alt Penedès) -tot i que ha acabat afectant més terreny de Vilanova i la Geltrú, la capital del Garraf- ha estat extingit, concretament, aquest dijous al vespre, segons la nota que han fet pública els Bombers.

Durant tot el dijous es van fer tasques de vigilància i retén de la zona afectada, però cap a les 22.13 h, un cop comprovat que la zona estava ben remullada, el cos d'extinció d'incendis va decidir retirar tots els efectius.

Segons les darreres dades facilitades pel Cos d'Agents Rurals, el foc hauria cremat 636,44 hectàrees: 178,68 d'arbrat, 393,56 de matollar i 42,91 de conreus.

Pel que fa als municipis, 208,25 hectàrees pertanyen al terme municipal de Castellet i la Gornal i 428,19 al de Vilanova i la Geltrú.

També cal destacar que 449,53 de les hectàrees cremades eren dins l'Espai d'Interès Natural (EIN) del Sistema Litoral Central. 208,25 eren del parc del Foix i 241,27 del parc del Garraf.

Cal destacar que la primera nit de l'incendi es va haver d'evacuar prop de 300 persones, la majoria de la urbanització les Palmeres del municipi de Canyelles (Garraf), per precaució. Finalment, però, el foc no va arribar fins a aquest indret i l'endemà van poder tornar als seus domicilis.

Pel que fa a les causes de l'incendi, de moment continuen essent investigades, però el dimecres el conseller d'Interior, Felip Puig, ja apuntava que la hipòtesi més plausible és que hagués estat intencionat.

stats