SOCIETAT
Societat 16/12/2011

Els Bombers reben més de 110 avisos per vent

A la Regió Metropolitana Nord, especialment als municipis més habitats del Vallès Occidental, s’han atès 70 incidències, la major part de les quals ha sigut per retirada d’objectes caiguts a la via i sanejament d’exteriors

Ara
1 min

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat han rebut 110 avisos per episodis de vent, la majoria a la Regió Metropolitana Nord. Per demarcacions, a Girona n'han rebut 34: l’incident més destacable ha estat l’actuació del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) d’Olot per retirar dos arbres de grans dimensions que tallaven la pista forestal de la Miana, a Sant Jaume de Lierca. A Caldes de Malavella un arbre ha caigut a sobre de la línia catenària al punt ferroviari 193,6 i els Bombers hi treballen per restablir la normalitat.

A la Regió Metropolitana Nord, especialment als municipis més habitats del Vallès Occidental, s’han atès 70 incidències, la major part de les quals ha sigut per retirada d’objectes caiguts a la via i sanejament d’exteriors. No hi ha hagut cap afectació personal. A la Regió Metropolitana Sud s’han rebut 6 avisos, els mateixos que a les comarques centrals.

Protecció Civil manté la fase d’alerta del pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de fortes ventades, d’acord amb l’actualització de l’avís de risc meteorològic per vents que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), i que indica que a partir d’aquesta tarda l’episodi de vents s’intensifica al terç sud-est de Catalunya.

Les últimes previsions confirmen que la situació meteorològica de risc per vents que poden superar el llindar de ratxes superiors als 90 km/h es veurà reforçat al terç sud-est del país.

stats