Societat 04/11/2011

Els Bombers treuen aigua de dues escoles inundades a Calafell

Els serveis d'emergències han atès aquest divendres 248 trucades relacionades amb les pluges

Agències
2 min

BarcelonaEl servei d'emergències 112 ha rebut 248 trucades per l'episodi de pluges a Catalunya, des de la matinada passada i fins a les 21 hores, segons dades facilitades a Efe per Protecció Civil. Els Bombers han hagut de treure aigua dels baixos inundats de dues escoles de Calafell (Baix Penedès).

Entre les 19 i les 21 hores s'han concentrat el 20% de les trucades, per la més gran intensitat de les pluges i per ser la franja horària amb més moviment.

De la seva banda, els Bombers de la Generalitat han atès 87 avisos entre les 14 hores i les 19 hores, la majoria per esllavissaments de terra, baixos inundats i arbres caiguts.

Les comarques del centre de Catalunya, especialment l'Anoia i el Bages, i algunes pirinenques, com el Pallars Sobirà i el Ripollès, són les que han registrat precipitacions més abundants des de l'inici de les pluges, uns registres que seguiran augmentant durant el cap de setmana, ja que la depressió continuarà afectant la comunitat.

Molts d'aquests xàfecs han anat acompanyats d'una notable activitat elèctrica, especialment ahir dijous, quan la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques de l'SMC va registrar més de 1.400 llamps sobre Catalunya, un valor més típic d'un dia d'estiu que de novembre.

Les previsions de l'SMC indiquen que les pluges seguiran afectant a Catalunya durant tot el cap de setmana.

Demà dissabte es podran produir xàfecs forts en qualsevol punt de Catalunya, i localment es podran acumular més de 100 litres per metre quadrat durant el dia.

Diumenge les precipitacions més destacades se centraran al Pirineu, encara que també podran afectar a qualsevol punt de Catalunya de forma dispersa.

La C-37z, tallada per esllavissades

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), continua tallada la C-37z a Castellfollit del Boix per esllavissades. D'altra banda, no hi ha afectacions rellevants en subministrament elèctric ni en el tràfic ferroviari.

stats