Societat 26/07/2011

Bon Jovi, un macroconcert en construcció a l'Estadi Olímpic

La banda nord-americana Bon Jovi, que va ser el grup que va fer més caixa per gira l'any passat de tota la indústria musical, toca demà a l'Estadi Olímpic. Ja han venut més de 40.000 entrades.

Ricard Martín
2 min
Bon Jovi, un macroconcert en construcció a l'Estadi Olímpic

Barcelona.Quasi tot a punt per al concert que Bon Jovi oferirà demà a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. La banda de Nova Jersey ofereix aquesta setmana l'última tanda de concerts de la gira europea de The Circle Tour, que passarà per Sant Sebastià el dia 29 de juliol i s'acabarà a Lisboa el pròxim dia 31.

I encara que el disc que presenten, The Circle , ha venut menys del previst - només tres milions de còpies- la gira mundial els ha salvat. I de quina manera: l'any passat la banda nord-americana va ser el grup del món que més diners va ingressar per gira, 153 milions d'euros, per davant d'U2 (122 milions) i superant de lluny els poc més de cent milions que va recaptar el fenomen mediàtic del moment, Lady Gaga.

Un muntatge gegantí

Segons la promotora Doctor Music, per al concert de Barcelona ja s'han venut més de 40.000 entrades. Però, quants diners pot recaptar un d'aquests macroconcerts? Matt Gentle, el tècnic que s'encarrega del muntatge de Barcelona, assegura que pel cap baix "quasi tres milions d'euros per nit". Cal fer caixa per mantenir una infraestructura de 150 persones que treballen tres dies abans de cada concert, i les 300 que ho faran la nit que soni la música.

La seva feina, explica Gentle, consisteix a "muntar-ho tot perquè el dia del concert arribi producció, activi els endolls i a tocar". Això inclou muntatge d'escenari, electricitat, càtering i vestidors. Per fer-se una idea de les dimensions de la gira, només cal dir que en aquest mateix moment tres partides d'operaris més estan fent la mateixa feina que Gentle i el seu equip en altres ciutats. El factor fan juga a favor de la banda. Les entrades VIP Diamond Ring -a 287 euros, al voltant de l'escenari- ja s'han exhaurit. "Són fans, encara que no mengin si veuen Bon Jovi ja en tenen prou", riu Gentle. L'operari, amb 25 anys d'experiència, n'ha vist de verdes i de madures, però mai res tan extrem com en un concert d'Oasis a Manchester: "Va haver d'entrar un camió de bombers, i 50 fans s'hi havien penjat per entrar de franc!"

stats