Bou és el més ric i Valls el més pobre

Els nous regidors de l'Ajuntament de Barcelona fan públic el seu patrimoni

El cap de files del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, és el més ric dels líders dels grups municipals de la capital catalana. En l'extrem oposat, el líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, és el que menys béns ha declarat. Així es desprèn de la declaració de béns que han presentat a l'Ajuntament de Barcelona i que s'ha fet pública al web de transparència. Bou ha declarat ser administrador únic de dues empreses, una de les quals amb un valor de 2 milions d'euros i una altra de 6,4. Manuel Valls no té ni pis ni cotxe en propietat, i ha declarat una suma total de 15.000 euros.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, té tres comptes bancaris, dos a la Caixa d'Enginyers –amb poc més de 30.000 euros–, i un de compartit al BBVA amb 2.800 euros. No té cap pis ni cap vehicle en propietat. 

Per la seva banda, el cap de files d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha declarat tenir el 50% d'una casa a Bellver de Cerdanya i d'un pis a Barcelona –del qual deu 54.000 euros–, a més d'un pis a Sant Vicenç de Montalt. Pel que fa als dipòsits bancaris, ha informat que té tres comptes compartits, dos a CaixaBank i un altre a Caixa d'Enginyers, amb 22.400 euros en total, i un pla de pensions a CaixaBank amb 36.258 euros.

El número 1 de JxCat, Quim Forn, en presó preventiva a Soto del Real, ha declarat tenir la meitat d'un pis a Barcelona –del qual deu 67.000 euros– i tres comptes corrents. És el titular del 50% de dos d'aquests comptes, que sumen 17.000 euros en total. El tercer és un pla de pensions on té gairebé 40.000 euros.

Pel que fa al líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, declara dos comptes bancaris de la seva titularitat, un amb 13.000 euros a CaixaBank i un altre amb poc més de 2.000 a BNP-Paribas.

El líder del PSC al consistori Barcelona, Jaume Collboni, ha inclòs en la seva declaració de béns una plaça d'aparcament i dos habitatges en propietat a la capital catalana, dels quals acumula més de 411.000 euros de deute. També té en propietat dos vehicles i un compte bancari a CaixaBank amb 5.000 euros. A més, declara tenir 405 accions a l'empresa Agenda Pública, SL.

Finalment, el líder del PP al consistori, Josep Bou, ha declarat tenir el 50% d'un pis a Cerdanyola del Vallès, el 100% d'una plaça d'aparcament a Barcelona i un vehicle. Pel que fa a la participació en empreses, ha declarat tenir 8,5 milions en accions de quatre companyies: Jaime Bou, SAU; Bahía Franc, SL; Molí del Roig, SA i Exclusivas JB, SA. La primera empresa es dedica a l'elaboració i venda de pa i pastisseria industrial, i la segona és una promotora immobiliària; de totes dues Bou és administrador únic i té un sou brut anual entre les dues d'uns 70.000 euros. En la seva declaració de béns relaciona tres comptes bancaris al Banco Santander, dos dels quals compartits, amb uns 3.400 euros en total. El tercer és un pla de pensions amb 8.600 euros.

Més continguts de