Empresonat el membre de la Manada detingut per robatori i atropellament

L'arrestat va robar unes ulleres i va envestir un vigilant dimecres a la nit 

Un jutge de Sevilla ha enviat a presó provisional per robatori amb violència el membre de la Manada Ángel Boza, detingut dimecres a la nit. Va robar unes ulleres de sol i després va atropellar un dels vigilants que el perseguien. A comissaria es va acollir al dret de no declarar, segons va informar el seu advocat, Agustín Martínez. El lletrat també va assegurar a Efe que aquest fet "no té conseqüències" per a la interlocutòria de la seva llibertat provisional pel cas de la violació en grup als Sanfermines. 

L'acusat, per la seva banda, va dir als agents que va ser el vigilant qui va donar un cop al seu cotxe quan intentava sortir de l'aparcament, tot i que l'escrit policial assegura que va ser ell qui va intentar atropellar el vigilant. Boza, a més, estava conduint tot i tenir el carnet inhabilitat. El seu advocat, però, assegura que la família li ha comunicat que ja va recuperar els punts, però que no està reflectit al seu expedient.

El Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia va confirmar a Efe que Boza va recuperar el carnet fa uns dies. El 2014 va ser sancionat vuit mesos sense carnet per haver conduït un vehicle sota els efectes de l'alcohol i desobeït la Policia Local i no aturar-se. El febrer del 2016 va ser condemnat a quatre mesos de presó per un delicte contra la seguretat viària perquè conduïa una moto sota els efectes de l'alcohol i es va passar un semàfor en vermell a alta velocitat. 

L'atestat, segons fonts policials, recull que Boza va voler quedar-se unes ulleres de sol valorades en uns 200 euros, per la qual cosa va accedir al centre comercial i es va acostar a un expositor, on va demanar al dependent de veure unes ulleres. En aquell moment sembla que va aprofitar una badada del venedor per treure l'alarma de seguretat de les ulleres i col·locar a l'expositor unes altres que ell portava. Va dir al venedor que finalment no les compraria, però l'encarregat de la botiga es va adonar del robatori i va avisar els serveis de seguretat del centre, que el van localitzar a l'aparcament. Allà un agent va resultar ferit per un cop amb el cotxe que conduïa Boza i un altre va haver d'esquivar-lo abans que anés cap a la sortida del barri de Nervión, des d'on va accedir a l'avinguda Menéndez y Pelayo. 

Allà, una patrulla de la policia secreta el va interceptar. Quan li van cridar l'alto portava posades les ulleres presumptament robades, però se les va guardar mentre l'agent s'acostava a peu cap al cotxe. Segons l'atestat, en aquell moment va preguntar als agents si l'aturaven pel cop que un vigilant li havia donat a l'aparcament del centre comercial, i els agents el van detenir. 

L'advocat Martínez encara no ha pogut parlar amb el seu client, que és en dependències policials des d'ahir a la nit. Després de la pràctica de diligències i la fi de l'atestat serà posat a disposició judicial, segons fonts policials citades per Efe. 

Boza, condemnat, com la resta de membres de la Manada, a 9 anys de presó per abusos sexuals a una jove als Sanfermines del 2016, està en llibertat des del 23 de juny, quan el Tribunal Superior de Justícia de Navarra els va condemnar per abusos sexuals i no per agressió sexual com demanaven la fiscalia i l'acusació particular. 

La interlocutòria de llibertat provisional els imposa com a mesures cautelars personar-se als jutjats de Sevilla per signar tres cops per setmana (dilluns, dimecres i divendres) i la prohibició d'acostar-se a Madrid –on viu la víctima– i de sortir d'Espanya. El risc de fuga, destrucció de proves o reincidència podria fer que es revoqués la llibertat provisional, per la qual cosa, si Boza hagués comès algun delicte de caràcter sexual, sí que se suspendria la provisional, segons el seu advocat.