Societat 04/06/2012

Bozal: "L'Estat acabarà recaptant més del que aporta a la justícia catalana"

La consellera de Justícia critica a TV3 l'increment de taxes estatal i diu que el de la Generalitat no ha provocat una reducció dels procediments

Ara
1 min
La consellera Bozal, aquest dilluns a 'Els matins' de TV3

BarcelonaPilar Fernández Bozal, consellera de Justícia del Govern, ha denunciat aquest dilluns que "l'Estat acabarà recaptant més del que aporta a la justícia catalana" si tira endavant l'increment de taxes que prepara el ministre Alberto Ruiz Gallardón. En una entrevista a 'Els matins' de TV3, Bozal ha denunciat que el ministeri "vol receptar taxes a tot el territori de l'Estat, quan en molts territoris com Catalunya no esmerça diners en l'administració de justícia, més enllà dels sous dels jutges, magistrats i secretaris judicials".

Bozal ha assegurat que, després de l'increment de taxes impulsat per la Generalitat, "no ha baixat l'índex de presentació i tramitació de procediments". Ha revelat, això sí, que el dia abans de l'entrada en vigor de l'increment, la presentació de procediments va créixer un 300%. Pel que fa al procés d'informatització de la justícia, la consellera ha reconegut que serà "molt difícil" acabar-lo el 2016 tal com marca la llei, i ha afegit que la justícia catalana funcionarà sense papers l'any 2019.

stats