Publicitat
Publicitat

Bozal: "L'Estat acabarà recaptant més del que aporta a la justícia catalana"

La consellera de Justícia critica a TV3 l'increment de taxes estatal i diu que el de la Generalitat no ha provocat una reducció dels procediments

Pilar Fernández Bozal, consellera de Justícia del Govern, ha denunciat aquest dilluns que "l'Estat acabarà recaptant més del que aporta a la justícia catalana" si tira endavant l'increment de taxes que prepara el ministre Alberto Ruiz Gallardón. En una entrevista a 'Els matins' de TV3, Bozal ha denunciat que el ministeri "vol receptar taxes a tot el territori de l'Estat, quan en molts territoris com Catalunya no esmerça diners en l'administració de justícia, més enllà dels sous dels jutges, magistrats i secretaris judicials".

Bozal ha assegurat que, després de l'increment de taxes impulsat per la Generalitat, "no ha baixat l'índex de presentació i tramitació de procediments". Ha revelat, això sí, que el dia abans de l'entrada en vigor de l'increment, la presentació de procediments va créixer un 300%. Pel que fa al procés d'informatització de la justícia, la consellera ha reconegut que serà "molt difícil" acabar-lo el 2016 tal com marca la llei, i ha afegit que la justícia catalana funcionarà sense papers l'any 2019.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de