Societat 08/07/2013

Bretón es declara innocent i veu "increïble" que no s'hagin trobat els seus fills

Aquest dilluns s'han presentat els informes finals. La fiscalia demana 40 anys de presó i l'advocat defensor considera que no hi ha proves, només suposicions

Efe
2 min

CòrdovaJosé Bretón, l'acusat d'assassinar els seus dos fills, Ruth i José, l'octubre del 2011, ha manifestat en el seu torn de paraula que li sembla "increïble" que 21 mesos després dels fets encara no se sàpiga on són els nens. Bretón s'ha declarat "innocent dels fets que m'imputen".

Els informes finals de la Fiscalia i l'acusació

La fiscal ha demanat per a Bretón una condemna de 40 anys de presó en considerar provat que va matar els seus fills Ruth i José i que els va cremar en una foguera per "no deixar rastre" del crim. Per María de los Ángeles Rojas, durant el judici hi ha hagut tantes proves que no hi ha dubte que l'acusat "és l'assassí dels seus fills". La fiscal manté que Bretón va comprar 270 litres de benzina, que va passar nits a la finca Las Quemadillas preparant el seu pla i que va comprar dos tranquil·litzants que "no s'han trobat mai" i que es van usar per a adormir els nens. També ha recordat que els informes dels pèrits coincideixen que a la foguera hi havia "dos cossos humans d'entre dos i sis anys".

Per la advocada de l'acusació particular, l'actitud de Bretón "és la principal prova de la seva culpabilitat". María del Reposo Carrero ha ressaltat també que els pèrits són "eminències en la seva matèria" i que han insistit a "determinar per unanimitat que les restes són humanes". La lletrada ha afegit que Bretón va adquirir benzina i llenya i que hi va cremar els fills de forma premeditada, cosa que li va produir un "plaer permanent" per poder "fer sofrir Ruth".

La defensa considera que l'acusació es basa en suposicions

José María Sánchez de Puerta, advocat defensor de Bretón, ha considerat que les proves contra el seu client es basen en "suposicions" i que l'acusat "ja ha estat condemnat" prèviament. El lletrat ha defensat que Bretón "mai ha canviat de versió" sobre la desaparició dels seus fills i ha demanat al jurat que no es deixi influenciar per les "manifestacions subjectives dirigides a demonitzar" l'acusat. Sánchez de Puerta ha assegurat que "ningú el va veure adquirint llenya" i que "va gastar tot el combustible que va comprar".

Sánchez de Puerta ha defensat que els ossos "van ser canviats", ja que es va "trencar la cadena de custòdia". Ha apuntat que Bretón "no és un assassí" i ha recordat al jurat que "si és molt trist que un culpable estigui en llibertat, és més dolorós un innocent estigui a la presó".

stats