"Al nen no li passa res dolent, està molt content": les explicacions del pare britànic detingut per emportar-se el fill de l'hospital

En la gravació feta abans que el detinguessin, Brett King es queixa del tracte que el seu fill ha rebut del servei de salut britànic i diu que buscava un tractament fora del país

Els pares del nen britànic amb un tumor cerebral que van fugir a Andalusia després d'emportar-se'l sense permís d'un hospital de Southampton hauran de comparèixer en les pròximes hores davant d'un jutge de Madrid després que aquest diumenge la policia els detingués a Màlaga. La recepcionista d'un hostal de Benajarafe, a Vélez-Málaga, va alertar les autoritats després de veure per la televisió la petició d'ajuda per trobar el nen de cinc anys, que està connectat a una màquina que podia quedar-se sense bateries. En les pròximes hores els pares passaran a disposició del jutge de l'Audiència Nacional. El nen ja està rebent assistència sanitària i està bé.

Un amic de la família va dir que els pares del nen, Brett King, de 51 anys, i Naghemeh King, de 45 anys, que són Testimonis de Jehovà, havien actuat per "desesperació".

En canvi, en un vídeo penjat dissabte a YouTube per un germà del nen, el pare es queixa del tracte que el seu fill ha rebut del servei de salut britànic i diu que està buscant un tractament fora del país que encara no ofereix el sistema públic de la Gran Bretanya.

En el vídeo, enregistrat hores abans que el detinguessin, Brett King assegurava que el nen es trobava bé: "Avui ens hem trobat la molesta situació de veure que la seva cara és a tot arreu, a internet, als diaris, i se'ns etiqueta de segrestadors, que posem la seva vida en perill, ens acusen de negligència. S'ha parlat molt d'aquesta màquina. Com veuen, està endollada i tenim càrregues d'alimentació aquí. Al nen no li passa res dolent, està molt content. De fet, des que el vam anar a buscar a l'hospital riu molt més."