Busquen una avioneta desapareguda amb un pilot a Mallorca

Es tracta d'un vehicle d'extinció d'incendis de la conselleria de Medi Ambient de les Balears

Una avioneta d'extinció d'incendis de la conselleria de Medi Ambient de les Balears amb un pilot a bord va desaparèixer a última hora d'ahir a la zona de la serra de Tramuntana, al nord-oest de l'illa de Mallorca, segons han informat a Europa Press fonts del 112 de les Illes Balears. Es tracta d'una petita avioneta de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) on hi viatjava únicament el pilot i que realitzava un exercici de vigilància antiincendis a la zona.

La Central de Coordinació d'Incendis Forestals va contactar amb el pilot per última vegada cap a les 18.08 hores d'ahir, quan sobrevolava la zona de la cala de Sant Vicenç, a Pollença. L'aeronau no va arribar a l'aeròdrom de Son Bonet a l'hora prevista després del vol de reconeixement d'una hora de durada.

Tampoc s'hi va poder establir comunicació per ràdio o mòbil, de manera que es va establir un dispositiu de recerca que està sent coordinat per l'exèrcit de l'aire. Es tracta d'una zona molt escarpada i de difícil accés que dificulta el rastreig per terra.

En un primer moment es van activar dos helicòpters i una avioneta de la conselleria de Medi Ambient, un helicòpter de la Guàrdia Civil i un avió i un helicòpter de l'exèrcit de l'aire. A última hora de la nit sobrevolaven la zona un helicòpter Super Puma que va arribar des de San Javier (Múrcia) i un avió D.4 VIGMA desplaçat des de Getafe (Madrid), tots dos de l'exèrcit de l'aire, dotats amb visió nocturna per facilitar les tasques de cerca.

Està previst que a primera hora del matí d'aquest dimecres s'afegeixin a les tasques de recerca fins a quatre mitjans aeris de la conselleria de Medi Ambient. A més, també s'hi desplaçarà un altre avió de l'exèrcit de l'aire provinent de Saragossa.